Це вершкове різотто є справжнім кулінарним шедевром
Американський актор, продюсер і сценарист Метт Деймон 8 жовтня святкує день народження. Йому виповнилось 55 років. Актор є лауреатом на премію "Оскар" і "Золотий глобус". Найвідомішими його роботами є "Врятувати рядового Раяна", трилогія про Борна ("Ідентифікація Борна", "Ультиматум Борна", "Ультиматум Борна"), "Одинадцять друзів Оушена", "Відступники", "Марсіанин", "Інтерстеллар" та "Оппенгеймер".
У вільний час він обожнює готувати. Метт Деймон вважає це приємним способом провести час з родиною. Немає найулюбленішої страви, завжди готує щось нове, щоб потішити дружину і дітей. Це може бути навіть випічка, але не дуже складна. Проте найбільше любить готувати швидкі страви, до яких додає певні інгредієнти, щоб вони вийшли неймовірно смачними та вишуканими.
Серед таких страв різотто. Актор готує його з різними інгредієнтами, тому страва кожного разу виходить новою. Наприклад, зі спаржою. Таке різотто по весняному свіже, а цибуля-порей і лимонний надають йому певної пікантності. Давайте і ми приготуємо вечерю за рецептом відомо актора. Поради від Інформатора дозволять зробити його ще смачнішим.
Візьміть пательню, поставте її на вогонь, додавши трохи оливкової олії. Подрібніть цибулю-порей і викладіть на пательню, обсмажте до прозорості. Потім додайте до неї подрібнений часник, перемішайте. Промийте рис і теж висипте на пательню, обсмажте 1 хвилину.
Потім додайте вино і протушіть ще пару хвилин. Починайте додавати бульйон, не весь одразу, а порційно. Додайте спаржу порізану на шматочки розміром 2-3 см. Помішуйте, щоб рис ввібрав рідину і став кремовим. Тушіть до 20 хвилин.
Наступний крок – додайте сік лимона, подрібнену зелень, сік та перець за смаком. Прикрасити лимонною цедрою та посипте сиром. Смачного!
Поради від Інформатора: наприкінці приготування додайте вершкового масла для більш ніжного смаку, також можна додати зелений горошок чи кукурудзу. Дрібні креветки чудово поєднуються з рисом та спаржею.