У жодному разі не кладіть ці спеції в консервацію. Ви все зіпсуєте

Читать на русском

Прянощі та спеції допомагають консерваціям зберегти смак і аромат. Та не всі

Читать на русском
Консервація та сіль
Не всі приправи можна додавати в банки

Прянощі та спеції допомагають консерваціям зберегти смак і аромат. Та не всі

Прянощі та спеції допомагають консерваціям не тільки зберегти смак і аромат, але й можуть надати нового, незвичайного смакового відтінку. Однак не всі приправи можна додавати в банки. Деякі з них можуть зіпсувати заготовки на зиму.

Що можна і що не можна додавати при консервації розповість Інформатор.

Що краще не додавати

  • Розмарин і чебрець. Такі трави мають досить пряний аромат, а страви з ними стають дуже насиченими, помітно відчуваються і перебивають смак інших спецій, а якщо перестаратися, то навіть гірчити. Тому краще обійтися маленькою гілочкою або взагалі відмовитись.
  • Лавровий лист. Це всім відома спеція при консервуванні овочів, грибів, риби, м'яса та дичини. Лавровий лист надає смаку будь-якому продукту (крім солодкого). Якщо в рецептурі він вказаний, варто додати зовсім небагато, інакше ви зіпсуєте свої продукти.
  • Аспірин. Саліцилова кислота у банці з огірками, тоді як їй там не місце зовсім. Справа в тому, що саліцилати у великих дозах діють на шлунок дратівливо, провокує алергічні реакції там, де їх і не було. Адже спочатку наміри були добрі - підвищити кислотність продукту та його безпеку. Однак у соліннях править бал кислота природна, молочна, а не саліцилова.
  • Дрібна сіль. Для заготовок слід використовувати сіль великого помолу. На упаковці має бути написано "Помол №1". Звичайна дрібна сіль, яку ми використовуємо у повсякденному приготуванні страв - не підійде. Огірочки, наприклад, стануть м'якими. Відмовтеся і від йодованої солі. Вона може спровокувати потемніння овочів, та й смак закрутки змінюється не в найкращу сторону.

Що поліпшить смак

Є багато інших спецій, які допоможуть надати домашнім заготівлям гостроти, прянощі або гостроти. До таких відносяться:

  • Базилік. Відмінно гармонує із солодким перцем, помідорами та квасолею. Також його додають при маринуванні огірків, грибів, кабачків та патисонів. Базилік запашний має протизапальну, дезінфікуючу та спазмолітичну дію, він надзвичайно корисний для травлення.
  • Коріандр. Надає особливий аромат рибним, м'ясним та овочевим консервам.
  • Бадилля моркви. Надає тонкий солодкуватий аромат. Використовують свіжі пухнасті гілочки.
  • Селера. Застосовують під час соління та маринування огірків, патисонів, кабачків та грибів.
  • Гвоздика. Така спеція поєднується з різними інгредієнтами у маринадах при консервуванні грибів, овочів, фруктів та риби.
  • Гірчиця. Зерна та порошок гірчиці додають у маринад як маринад. Додають в соління і готову приправу з гірчиці з оцтом, сіллю, водою та ін. інгредієнтами. Надає гострого та пекучого смаку.
  • М'ята та меліса. Ментолового смаку дасть консерваціям м'ята, а меліса – лимонних ноток. Прекрасно поєднуються з усіма овочами.

Як зберігати свіже листя та трави?

Оберніть трави папером і покладіть у поліетиленовий пакет, на якому виконайте невеликі дірки. Зберігайте упаковану зелень до двох тижнів в овочевій камері холодильника.

У магазині уважно вивчіть термін зберігання спецій. Вибирайте продукцію перевіреного виробника.

Раніше Інформатор писав про чоловічий лайфхак зі стерилізації банок.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.