Це ідеальний гарнір до будь-якої страви, особливо з м'яса та птиці
У США 27 листопада відзначають національне свято – День подяки. Цього дня в американців заведено збиратись родинами за великим столом, запікати індичку, дякувати один одному та бажати здоров'я. Традиційно вправні господині готують печену картоплю, зелену квасолю, гарбузовий пиріг та хлібну начинку.
День подяки – свято вдячності та гостинності. Український аналог – хліб та сіль як знак поваги та прийняття гостей. Тож у наших культур є спільне – хлібні традиції, які не змінюються століттями. Якщо в Україні гостей зустрічають короваєм, то в США до Дня подяки готують хлібну начинку, яку можна вживати як гарнір, так і начиняти нею птицю.

Візьміть хліб, краще підсушений, і наріжте його на невеликі кубики. Перекладіть у велику миску. Подрібніть селеру, часник, цибулю, шавлію, петрушку та розмарин. Поставте на вогонь пательню та викладіть у неї масло, а коли воно розтопиться – додайте цибулю, селеру та часник з великою щіпкою солі та перцю. Тушіть поки овочі не стануть м'якими (8-10 хвилин).
Додайте шавлію, розмарин та петрушку. Перемішайте і тушіть ще хвилину. Влийте одну склянку бульйону. Перемішайте. Пересипте суміш до хлібних кубиків, знову ретельно перемішайте. Перекладіть у форму для запікання, попередньо змащену оливковою олією чи вершковим маслом. В окремій мисці збийте решту бульйону та 2 яйця і полийте кубики хліба.
Поставте форму з хлібною начинкою у духовку, розігріту до 175 градусів на 45-50 хвилин. Хліб має гарно підрум'янитись. Це може бути як закуска, так і начинка до інших страв. Наприклад, такою крихтою можна нафарширувати птицю.
Поради від Інформатора: до начинки можна додати м'ясний фарш чи шматочки бекону. Також покращить смак журавлина, подрібнене яблуко, горіхи. Особливої структури нададуть гриби.