У четвер та п'ятницю 26-27 грудня на небі сформується напружена конфігурація
«Для мене «Різдвяна» про час, якого завжди мало, який іноді хочеться зупинити, сповна насолодитися моментом щастя… Свята ж - це паузи, які дозволяють пригальмувати, озирнутися назад, побути - якщо є така можливість - з найріднішими. Для величезної кількості українців зібратися сьогодні на свята сімейним колом - справжня розкіш…», - Колос.
Китайські вчені напоїли мишей, аби вивчити дію препарату, на черзі досліди на людях
Китайські вчені створили препарат, який допомагає врятуватися від похмілля. Йдеться про технологію на основі генно-модифікованої бактерії. Препарат потрібно приймати перед вживанням алкоголю. Схоже, він ще й протидіє сп'янінню.
Виробники готуються проводити випробування на людях. Стадію перевірки на піддослідних мишах уже пройшли. Учені задоволені результатами, пише Daily Mail.
Мова йде про пробіотик — це корисні живі мікроорганізми, які сприяють здоров’ю кишечника й загальному здоров’ю людини. Зазвичай вони є в йогурті та кефірі. Цей же препарат являє собою таблетки, що містить генно-модифіковані бактерії. Пробіотик може використовуватися для зниження шкоди печінки та кишечнику від вживання алкоголю.
«Ми віримо, що генетично модифіковані пробіотики дадуть нові ідеї для лікування захворювань печінки», — заявила Менг Донг, докторантка Інституту зоології Китайської академії наук.
Механізм дії препарату грунтується на здатності генно-модифікованої бактерії регулювати синтез ацетальдегіду. Cаме через цю хімічну сполуку, яка виділяється при вживанні алкоголю, виникає похмілля. Ацетальдегід відомий своїми властивостями канцерогенності — він може спричинити ракові захворювання. Він також може бути відповідальним за деякі інші негативні наслідки від вживання алкоголю, такі як погіршення пам’яті, розлади нервової системи та інші проблеми зі здоров’ям.
Ліки проти похмілля розробили вчені Академії наук Китаю. Результати вони опублікували в журналі Microbiology Spectrum. Вони внесли зміни до геному бактерії lactococcus lactis, які є в молочнокислих продуктах.
Як показали досліди, миші, які вживали бактерії, були значно стійкішими до симптомів сп’яніння. Група, якій не дали препарату, сп’яніла вже за 20 хвилин після отримання алкоголю і не змогла перевертатися на ноги після того, як їх поклали на спину. Але з мишей, які отримували пробіотик, половина все ще була здатна перевертатися через годину після вживання алкоголю. А 25 % піддослідних тваринок взагалі так і не втратила координацію. Через дві години після вживання алкоголю рівень алкоголю в крові контрольної групи продовжував зростати, тоді як миші, які отримували пробіотики, почали тверезішати.
Дослідники також виявили, що в мишей, які вживали бактерії, в значно кращому стані був стан жирів у печінці. Це означає, що алкоголь завдав меншої шкоди органу. Якщо досліди на людях будуть такими ж ефективними, це дасть змогу розробити нові ліки для хворих на алкоголізм.
Раніше ми писали про те, що ліки проти ожиріння дають можливість скинути до 15 % зайвої ваги. Ми також розповідали про те, що в чотирьох областях Україні виявили новий штам коронавірусу під назвою «Кракен».
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.