Рецепти млинців без борошна, смузі і шакшуки
Взимку хочеться снідати поживно, але при цьому так, аби калорії не відкладалися на талії. Вихід є. Ось три варіанти ситних вранішніх перекусів, які не залишать байдужими нікого. Рецепти млинців, смузі та шакшуки для здорового ранкового меню сподобаються всім. Готувати їх просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор вже традиційно має для вас кулінарну пораду.
Цей сніданок наповнений білком, здоровими жирами та клітковиною. Він зможе запобігти падінню рівня енергії, оскільки ці компоненти сповільнюють викид цукру в кров.
Помістіть вівсяні пластівці у блендер і збийте до стану борошна. Додайте яйця, йогурт і банани потім збийте, щоб з’єднати.
Розігрійте сковороду з антипригарним покриттям і додайте краплю оливкової олії. Додайте невеликі черпаки суміші на сковороду – достатньо, щоб отримати млинці приблизно 8 см в діаметрі (більші буде важко перевертати).
Готуйте три хвилини з першого боку, потім акуратно переверніть лопаткою та обсмажте з іншого боку до золотистого кольору.
Порада від Інформатора: якщо ви хочете додати більше антиоксидантів і клітковини до свого сніданку, можете млинці з нарізаними свіжими фруктами або, у холодну погоду, з замороженими ягодами, розігрітими в мікрохвильовці впродовж хвилини. Ви також можете додати грецького йогурту для додаткового білка.
Цей сніданок чудовий, коли зранку не вистачає часу, як у багатьох із нас. Готується він швидко, і ви можете взяти його з собою, адже він відповідає всім поживним вимогам. В ньому є 10 г клітковини та понад 10 г білка. Він також містить добру кількість рослинної версії омега-3 жирної кислоти завдяки волоським горіхам, насінню чіа та льону.
Помістіть волоські горіхи, насіння чіа та насіння льону в блендер і збивайте приблизно 20 секунд. Додайте банан, ягоди та молоко, потім перемішуйте ще близько 20 секунд до однорідності. Випийте відразу.
Одна порція традиційної страви Близького Сходу з печених яєць, червоного перцю та помідорів містить майже половину вашої добової потреби в білках і клітковині – в одній теплій, комфортній мисці. Її слід досить довго кип’ятити, але наступного дня вона ще краща на смак. Тож ви можете зробити порцію в неділю, а залишки з’їсти в понеділок вранці.
Розігрійте сковороду середнього розміру і додайте олію. Додайте червону цибулю і пасеруйте кілька хвилин, поки вона не розм’якшиться. Додайте часник і червоний перець без насіння, потім продовжуйте смажити суміш протягом п'яти хвилин.
Перемішайте порізані помідори та сочевицю. Додайте спеції, цукор, лимонний сік і 100 мл води, потім кип'ятіть п'ять хвилин. Зробіть чотири рівномірно розташовані лунки в томатній суміші, перш ніж розбити по одному яйцю в кожну.
Добре посоліть і поперчіть, потім накрийте сковороду кришкою. Варіть 10 хвилин або поки яєчні білки не стануть твердими, а жовтки все ще рідкими. Після приготування покришіть сир фета та подавайте. Смачного і будьте стрункі та здорові!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.