Це цілісна, самодостатня холодна страва, а не просто соус, без якої не сідають за новорічний стіл
Актор та гуморист студії "Квартал-95" Степан Казанін 19 грудня відзначає 51-й день народження. Він народився в РФ, але багато років живе і працює в Україні. Під час війни актор активно підтримує ЗСУ і різні волонтерські ініціативи. Казанін яскравий актор, який у проєкті часто зображав політиків і зірок. Він відрізняється харизмою і вмінням створювати особливий інтелігентний гумор.
Казанін любить готувати і часто робить це разом зі своїми близькими. Цікаво, що у родині Степана існує правило – готуємо всі разом. Це таке дозвілля, яке об'єднує. Актор полюбляє готувати різноманітні страви за рецептами з інтернету. Серед тих, що він згадував: голубці, сациві, харчо та окрошка. Саме рецептом сациві він, разом з Юрієм Горбуновим, і поділився зі своїм шанувальниками.
Це традиційна грузинська страва, яку зазвичай готують на свята, в тому числі і на Новий рік. Основним інгредієнтом є курка, але смак залежить від соусу на основі волоських горіхів та гранатового соусу. Подають її холодною з чорним хлібом та келихом вина.

Розрізати курку навпіл та одну з частин поставити варитись, а іншу розрізати на шматки і прибрати у холодильник. Коли курка звариться, витягти її з бульйону та відкласти в сторону, а у нього додати подрібнену цибулю. Довести до кипіння та вимкнути вогонь, нехай настоюється.
Дістати з холодильника другу частину курки, обсмажити на сковороді до готовності з додаванням олії. Горіхи пропустити через м'ясорубку. Додати до них спеції, а ще подрібнений часник, гранатовий сироп, червоне вино. Гарно перемішати і висипати цю суміш у каструлю з бульйоном. Туди ж викласти обсмажену курку.
Сациві потрібно настоятись протягом кількох годин, а краще пів доби. Подавати у супових тарілках, прикрасивши свіжою зеленню.
Поради від Інформатора: для глибини смаку волоські горіхи можна підсмажити. Якщо не любите кінзу, то її можна замінити на петрушку. Сациві – страва, яка подається холодною, тому дайте їй настоятися і охолонути перед подачею для кращого розкриття смаків.