Споживання хліба в Україні: результати опитування

Читать на русском

У хліба є одна особливість - він ніколи не приїдається, його вживають практично всі, кожен день і на все життя

Читать на русском

У хліба є одна особливість - він ніколи не приїдається, його вживають практично всі, кожен день і на все життя

Хліб - один з найважливіших продуктів харчування. За рахунок споживання хліба людина приблизно на 30% задовольняє свої потреби в калоріях, більш ніж наполовину - у вітамінах групи В, солях фосфору і заліза, наполовину - у вуглеводах, на третину - в білках.

Про це повідомляє Інформатор,посилаючись на rb.com.ua .

Які види хліба найчастіше купують українці

  • Більше половини населення країни (54%) вважає за краще купувати пшеничний хліб,
  • Значно рідше (майже вдвічі) споживачі вважають за краще житній хліб (28%),
  • Ще рідше - житньо-пшеничний та пшенично-житній (17%).

Питома вага споживачів інших видів хліба коливається в межах 1-7%.

  • Висівковий хліб купує 7% українців;
  • Зерновий - 6%;
  • Бездріжджовий - 5%;
  • Гречаний - 2%.

При цьому приблизно кожен восьмий житель України (13%) не має особливих переваг в споживанні хліба, 2% населення взагалі не вживає хліб, а 1% не зміг визначитися з даного питання.

Жителі обласних центрів віддають перевагу зерновому хлібу частіше (9%), ніж жителі звичайних міст (4%) і сільської місцевості (5%), крім того, вони частіше (7%), ніж жителі сіл (3%) вважають за краще купувати бездріжджовий хліб .

Населення Західної України рідше (43%), ніж населення інших регіонів країни купує пшеничний хліб (52% в Центрі, 61% на Півдні, 65% на Сході). Жителі Півдня країни вважають за краще житній хліб рідше (14%), ніж жителі інших регіонів (29% на Заході, 31% в Центрі, 32% на Сході). А споживачі центральних і східних областей помітно рідше споживають житньо-пшеничний хліб (відповідно, 12% і 10%), ніж споживачі західних (28%) і південних областей (20%). Можна також відзначити, що на Заході України бездріжджовий і гречаний хліб споживають трохи частіше, ніж в інших регіонах країни.

Як правило, українські споживачі в більшій чи меншій мірі задоволені якістю хліба, який вони споживають: співвідношення в цілому задоволених і в цілому незадоволених якістю хліба становить 81% проти 17%.

Опитування проводилося в період з 5 по 15 вересня.Всього опитаний 1801 респондент у віці від 18 років і старше. Вибірка репрезентує населення України за статтю, віком, типом населеного пункту та регіоном проживання (за винятком непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей, АР Крим та м.Севастополь).

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.