При цьому, незважаючи на подорожчання цибулі, ціни на неї на сьогоднішній день на ринку України все в середньому на 21% нижчі, ніж в аналогічний торішній період
З 20 жовтня на внутрішньому ринку України підвищуються відпускні ціни на цибулю, повідомляють аналітики проекту EastFruit. Фермери повідомляють про те, що частина врожаю овочів, як і раніше, залишається в полях, при цьому їх якість поступово погіршується. Більше того, цибуля в полях почала проростати, що також негативно позначиться на подальшій якості продукції.

Так, на сьогоднішній день місцеві виробники готові вести реалізацію цибулі по 7-13 грн/кг ($0,17-0,31/кг), що в середньому на 12% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня. Основною причиною подорожчання цієї продукції, на думку експертів, є той факт, що багато господарств змушені призупинити збирання врожаю цибулі через несприятливі погодні умови, через що суттєво скоротилися обсяги пропозиції даної продукції на ринку. Також аналітики повідомляють про те, що більшу частину цибулі хорошої якості фермери вважають за краще закладати на зберігання, здійснюючи продаж на даний час невеликими партіями.
При цьому, незважаючи на позитивний ціновий тренд у сегменті цибулі, ціни на цю продукцію на сьогоднішній день на ринку України все в середньому на 21% нижчі, ніж в аналогічний торішній період.
Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук розповів, що ситуація з овочами цього року однозначно краща, ніж торік. За його словами, у жовтні ціни на овочі будуть зберігатися ще на низькому рівні, аж до моменту закладання їх на зберігання. Після цього ціни можуть підскочити, оскільки зберігання у сховищах , звісно, передбачає додаткові витрати.