Сніданок для здійснення мрій: як приготувати чарівні вареники в вишнями

Вареники з вишнями сподобаються всім, хто любить українську кухню. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото та відео, як швидко та смачно приготувати магічний сніданок

Вареники з вишнями
Вареники з вишнями

Рецепт вареників з вишнями сподобається всім, хто любить українську кухню. Готувати їх легко та смачно. Цей рецепт простий та здоровий. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду. 

Вишні – це смачно й корисно. Вони захищають клітини від зносу та сприяють відновленню м’язів. Якщо ви займаєтеся спортом, вишні будуть добрим перекусом. Вишня – потужний антиоксидант, який уповільнює старіння та запобігає хронічним хворобам, включаючи рак, діабет і ожиріння. 

Наші пращури вважали вареники з вишнями магічною стравою. Її готували, щоб сподобатися Берегині, матері всіх духів. Берегиня – прародителька всього живого, захисниця від бід і нечистої сили. Згідно з повір'ями, вона наповнює трави і квіти особливою силою та дарує людям успіх в усіх справах.

Вареники з вишнями
Вареники з вишнями

Вам знадобиться:

Для тіста:

  • 500 г борошна
  • 250 мл молока
  • 1 куряче яйце
  • 1 столова ложка соняшникової олії
  • Половина чайної ложки солі

Для начинки:

  • 400 г вишні без кісточок
  • 1-2 столові ложки цукру
  • 1 столова ложка манки
  • Дрібка солі

Як готувати

 

Змішайте борошно, сіль, яйце та олію. Влийте молоко. Замісіть тісто. Воно повинно вийти еластичним, не липнути до рук і не розвалюватися в процесі приготування. В очищену вишню додайте манну крупу. Манка вбере в себе зайвий вишневий сік, при цьому вареники залишаться соковитими, але сік не буде випливати, коли ви будете розкушувати вареник. Також додайте цукор. 

Порада від Інформатора: Вишня – це натуральний засіб для поліпшення сну, особливо актуально для тих, хто бореться з безсонням. Приготуйте вишневий сік і додайте до нього газовану воду. Смачний напій готовий. Можна додати лід і листочки м’яти. 

Розкачайте тісто завтовшки 2-3 міліметра на дошці або робочій поверхні. За допомогою склянки виріжте в тісті кружечки. Викладіть трохи начинки на один край кружечка й акуратно притисніть іншою стороною. Добре защипніть краї тіста, щоб начинка в процесі варіння не могла витекти з вареника. Сформуйте вареники з усіх кружечків тіста. Варіть вареники в киплячій воді з дрібкою солі на повільному вогні приблизно 3-4 хвилини після того, як вони спливуть. Потім викладіть гарячі вареники в мисочку та присипте цукром. Це додасть солодкість і не дозволить вареникам злипнутися між собою. 

Раніше Інформатор писав:

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube