Що можна приготувати з мандаринів: шість цікавих рецептів

Після різноманітності основних страв, напевно захочеться чогось солоденького

Що можна приготувати з мандаринів: шість цікавих рецептів

Запах мандаринів завжди асоціюється із зимовими святами та домашнім затишком. Задоволення зросте вдвічі, якщо приготувати кілька страв із цим цитрусовим інгредієнтом. Діставайте мандарини і приступайте до приготування.

Інформатор продовжує рубрику, де ділиться з читачами корисними та простими рецептами.

Мандариновий пиріг 

Інгредієнти:

  • борошно — 250 г;
  • масло вершкове — 250 г;
  • цукор — 200 г;
  • яйця — 4 шт.;
  • розпушувач — 1,5 ч. л.;
  • ванілін;
  • мандарини — 6 шт.;
  • цукрова пудра — 150 г;
  • лимонний сік;
  • кокосова або шоколадна стружка, горіхи, ягоди, фрукти — за смаком.

Рецепт:

  • Яйця збити з цукром в пишну білу піну. Висипати борошно, розпушувач, ванілін та перемішати.
  • Олію розтопити на водяній бані, влити в тісто і знову збити.
  • Мандарини очистити, розділити на часточки та видалити білі прожилки.
  • Деко вистелити пергаментом і вилити на нього тісто.
  • Зверху на тісті розкласти по колу дольки мандаринові
  • Випікати пиріг у духовці 30 хвилин при 180 градусах.
  • Зробити глазур — змішати цукрову пудру з лимонним соком до сметанної консистенції.
  • Гарячий пиріг полити глазур'ю, для прикраси можна посипати кокосовою стружкою та меленими горіхами.

Що можна приготувати з мандаринів: шість цікавих рецептів 1

Чізкейк із пряними мандаринами

Інгредієнти:

  • чорний шоколад — 120 г;
  • масло вершкове — 120 г;
  • цукор тростинний — 300 г;
  • яйця — 5 шт.;
  • борошно мигдальне — 80 г;
  • борошно пшеничне — 50;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • какао-порошок — 2 ст. л.;
  • творожний сир — 700 г;
  • апельсин — 2 шт.;
  • мандарини — 7 шт.;

Спосіб приготування:

  • Почати потрібно із приготування шоколадного брауні. Для цього потрібно взяти плитку чорного шоколаду та розтопити його.
  • Вершкове масло збити зі 100 г цукру. Додати по одному яйцю (2 шт.), Не припиняючи збивати. До яєчно-масляної маси додати просіяне мигдальне і пшеничне борошно, какао-порошок і розпушувач. Якщо у вас немає мигдального борошна, то можна просто подрібнити мигдаль на крихту. Перемішати.
  • Додати розтоплений шоколад і перемішати.
  • Форму для випікання вистелити пергаментом і змастити боки маслом. Викласти шоколадне тісто на дно та розрівняти.
  • Для приготування творожного шару, збити міксером творожний сир, 3 яйця, що залишилися, 100 г цукру. Додати цедру одного апельсина та перемішати.
  • Вилити творожний шар на шоколадний. Випікати при 160 градусах близько однієї години. Верх має злегка підрум'янитись, а серединка має злегка тремтіти. Залишити чизкейк остигати у вимкненій духовці. Охолоджений чізкейк відправити в холодильник на 2-4 години, або на ніч.

Що можна приготувати з мандаринів: шість цікавих рецептів 2

Смузі з мандаринами

Інгредієнти:

  • мандарини — 5 шт.;
  • банан — 2 шт.;
  • яблуко — 2 шт.;

Спосіб приготування

  • Для такого смузі підійдуть мандарини будь-якого сорту, навіть кисло-солодкі. Тільки не забудьте забрати кісточки. Яблука також беріть будь-яких сортів на ваш смак. А ось банани мають бути неодмінно зрілими, краще навіть у почорнілій шкірці - тоді вони будуть дуже солодкими та ароматними. Порізати фрукти і збити їх в блендері близько 1-2 хвилин, поки не вийде однорідний і гладкий по текстурі напій.
  • Подають смузі відразу після приготування - цей напій не підлягає зберіганню.

Бутерброди з мандарином та сиром фета

Дуже просте і несподівано ефектне поєднання – солонуватий сир фета, солодкі мандарини, свіжа нотка листя м'яти. Виходить дивовижний смак.

Інгредієнти:

  • хліб (багет) — 4 шт.;
  • сир фета — 150 г;
  • мандарин — 3 шт.;
  • м'ята — 2 гілочки;
  • свіжомелений перець,
  • оливкова олія

Рецепт

  • Нарізаємо багет, мандарини очищаємо від шкірки і розбираємо на часточки, зі стебел м'яти обриваємо листочки.
  • На хліб викладаємо шматочки фети, часточки мандарин, листочки м'яти, поливаємо невеликою кількістю оливкової олії та посипаємо свіжомеленим перцем.

Мандариновий лимонад з імбиром

Що можна приготувати з мандаринів: шість цікавих рецептів 3

Інгредієнти

  • мандарини — 5 шт.;
  • корінь імбиру — 3 см;
  • цукор — 5 ст. л.;
  • вода — 0,5 л;
  • мінеральна вода (сильногазована) — 1,5 л;
  • за бажанням лід;
  • на смак м'ята;

Спосіб приготування

  • Мандарини очистіть і наріжте шматочками. Перекладіть у сотейник. Корінь імбиру очистіть від шкірки та наріжте слайсами. Додайте в сотейник до мандаринів. Додайте в сотейник цукор та 0,5 л води. Варіть протягом 3 хвилин і повністю охолодіть. Розімніть суміш товкачем, щоб смак лимонаду вийшов більш насиченим. Процідіть сироп через дрібне сито. Розкладіть сироп по місткостях, у яких подаватимете лимонад. Додайте кружечки мандарину чи апельсина для прикраси.
  • Додайте в кожну місткість кілька листочків м'яти. Розбавте сироп газованою водою.

Мандариновий тірамісу

Фото: foodvoyage
Фото: foodvoyage

 

  • Мандарини — 15 шт.;
  • Бісквітне печиво для тірамісу (савоярді) — 12 шт.;
  • Вершки жирні — 0,5 склянки;
  • Яйця — 3 шт.;
  • Сир маскарпоне — 250 г;
  • Цукор — 15 г;
  • Білий шоколад (подрібнений) — 150 г.

Рецепт приготування

  • Мандарини очистити та подрібнити у блендері. Відокремити жовтки в окрему миску. Додати цукор до жовтків. Збити. Додати маскарпоне. Знову збити до однорідності. Окремо збити вершки. Змішати вершки із жовтково-сирною масою. Білки трохи збити. Посолити. Збити білки до м'яких піків. Додати білки до основної маси. Акуратно перемішати. Половину бісквітного печива по одному занурити в мандариновий сік, щоб савоярді злегка просочилися, але тримали форму. Викласти бісквіти, просочені соком, у форму.
  • Зверху викласти та рівномірно розподілити половину крему. Потім викласти бісквіти, що залишилися, просочені мандариновим соком, і крем, що залишився. Посипати десерт тертим білим шоколадом.

Раніше Інформатор публікував рецепт гарбузової запіканки. Ми також розповідали, як приготувати сирний крем-суп на вершковій основі та домашнє хачапурі із сиром сулугуні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте в нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Заголовне фото: Євгеній Клопотенко

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube