Серпневий сніданок: як поєднати кавун, помідори та фету

Легкий салат з кавуном, томатами та фетою сподобається всім шанувальникам літа. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати серпневий сніданок

Легкий салат з кавуном, томатами та фетою
Легкий салат з кавуном, томатами та фетою

Рецепт легкого салату з кавуном, томатами та фетою сподобається всім шанувальникам літа. Готувати його легко та смачно. Цей рецепт простий та корисний. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду. 

Смачний та низькокалорійний кавун прийдеться до смаку кожному ласуну, який піклується про свою фігуру. Маючи всього 27 Ккал на 100 грамів, кавун по праву вважається одним із найбільш корисних та смачних продуктів, які допомагають схуднути. Кавуни містять клітковину, корисні мінеральні речовини та вітаміни. Ягоди на 90% складаються з води, мають сечогінний ефект, очищують організм, виводять шкідливі речовини та зміцнюють імунітет. Окрім цього, кавуни радять вживати для схуднення, адже вони дають відчуття ситості, не маючи при цьому багато калорій.

Легкий салат з кавуном, томатами та фетою
Легкий салат з кавуном, томатами та фетою

Вам знадобиться:

  • Кавун чищений без кісточок – 100 г
  • Томати чері – 100 г
  • Рукола – 10 г
  • Базилік свіжий – 5 г
  • М’ята свіжа – 2 г
  • Грецький горіх – 10 г
  • Насіння гарбуза смажене – 5 г
  • Насіння льону – 5 г
  • Оливкова олія – 15 г
  • Сир фета – 30 г
  • Сіль, перець за смаком

Як готувати

Кавун очистіть від шкірки, видаліть кісточки та поріжте кубиками. Чері помийте, висушіть та поріжте на половинки. Руколу, базилік та м’яту гарно промийте та осушіть. 

Порада від Інформатора: Не варто купувати кавуни, які продають вздовж автодоріг, адже ягоди за декілька годин вбирають в себе важкі метали та інші токсичні речовини. Плід має бути неушкоджений, без тріщин, щоб туди не потрапили шкідливі мікроби-збудники харчових отруєнь. Колір стиглої ягоди має бути максимально контрастним, шкірка твердою та блискучою, а хвостик сухим. Щоб вибрати стиглий кавун, постукайте по ягоді. Звук має бути дзвінким. Перед вживанням кавун потрібно ретельно помити щіточкою. Розрізану ягоду тримайте в холодильнику. 

Покладіть в миску кубики чищеного кавуна, додайте половинки чері, насіння та горіхи, сіль та перець, заправте олією. Обережно все перемішайте і викладіть на тарілку. Зверху покладіть фету середніми шматочками або одним шматочком по центру.

Раніше Інформатор писав:

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube