«Я підтверджую це! Постачання зброї через Ясьонку повернулися на минулий рівень»
«Місто засинає» - це прониклива лірична балада про закінчену історію кохання, про спогади, які залишаються з нами, навіть коли все навколо затихає.
При покупці алкоголю звертайте увагу на написи на етикетках
Відповідно до закону Мексики, виробляти текілу можна тільки в п'яти штатах. Напій містить сік блакитної агави. Його міцність становить 35–55%.
Блакитну агаву збирають вручну. Смакові та ароматичні властивості рослини залежать від місця розташування плантації. Кущі, що ростуть у низині, мають яскраво виражений трав'янистий смак. На високогір'ї вони більші, солодші й ароматніші.
Із запеченого листя з допомогою великого кам'яного колеса видавлюють сік. Далі він проходить ферментацію в сталевих або дерев'яних чанах.
У mosto (суслі) міститься малий відсоток алкоголю. Після першої перегонки виходить ordinario. Друга перегонка дає змогу отримати прозору текілу.
Під час купівлі алкоголю звертайте увагу на написи на етикетках. Якщо побачите 100% puro de agave, це означає, що текіла має вищу пробу, не містить домішок. У складі напоїв, помічених як Mixta, є очеретяний або кукурудзяний спирт, ароматизатори та барвники.
Деякі різновиди текіли розливаються в пляшки без витримки. Розлита в бочки рідина проходить процес старіння від двох місяців до трьох років, впродовж якого стає м'якшою та отримує золотисте забарвлення. Тара найчастіше виконана з французького або американського дуба. Деякі виробники вважають за краще використовувати чани з-під бурбона або хересу.
З урахуванням особливостей витримки виділяють такі різновиди текіли:
Гарантією купівлі якісного продукту є також абревіатури на етикетці DO, NOM. Це означає, що його вироблено згідно з нормами і стандартами. Вироблений у Мексиці напій має штрихкод, який починається із цифр 750.