Головний суддя шоу лишив незмінними основні інгредієнти куті, але додав до них нові, які зробили кутю просто неперевершеною
Наближається Різдво – одне з найважливіших християнських свят року. Для вірян це день народження Ісуса Христа, що символізує надію, світло та спасіння людства. В Україні починаючи з 2023 році його святкують 25 грудня. Напередодні відзначають Святвечір, головною стравою якого є кутя.
Кутя – обрядова страва, що символізує родючість та зв'язок поколінь. Саме з куті розпочинають трапезу цього вечора, споживаючи її першою. Загалом, згідно з традиціями, на столі має бути 12 пісних страв. Кутя готується із пшениці (або рису, пшона) з додаванням маку, меду, горіхів та сухофруктів. Але є і цікавіші рецепти. Саме такими поділився головний суддя "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво.
Він лишив незмінними основні інгредієнти куті, але додав до них нові, які зробили кутю просто неперевершеною. Тож давайте готувати.

Найперше, поставте варити узвар. Візьміть сушені фрукти, залийте їх 200 мл води та доведіть до кипіння. Зніміть з плити і дайте настоятись протягом 2 годин. Також поставте варитись пшеницю. Мак залийте кип'ятком, а потім перетріть.
Горіхи та сухофрукти наріжте на невеликі шматочки, натріть цедру апельсина, а м'якоть очистіть від плівок та подрібніть. Коли пшениця звариться і трохи охолоне, з'єднайте її з сухофруктами, цедрою та маком. Мед розмішайте в узварі і залийте кутю. Перед подачею додайте лікер.
Поради від Інформатора: Щоб зерна пшениці були розсипчастими, але м'якими, замочіть їх на 30 хвилин перед варінням. Солодкість меду краще розкриється, якщо у пшеницю додати дрібку солі. Крім родзинок, додайте дрібно нарізану курагу або вишні, попередньо вимочені в тому ж лікері або коньяку. Для поціновувачів густих і солодких варіантів можна додати трохи тертої халви або шоколадної крихти

Рис залийте водою та кокосовим молоком і варіть до готовності. Подрібніть горіхи та наріжте манго на шматочки. Змішайте всі інгредієнти. Кутя має вийти рідкою.
Поради від Інформатора: Кокосову стружку перед додаванням краще підсмажити до золотистого кольору. Це вивільнить ефірні олії і додасть страві горіхового аромату. Для кремової текстури використовуйте жирне консервоване кокосове молоко. Ще варто додати спеції. Кокос ідеально поєднується з кардамоном, корицею або ваніллю.