Після перемоги над кабачками, беремося за помідори – нестандартний підхід

Легка закуска чи ситний гарнір – з хрумкою сирною скоринкою

Рецепт
Цю універсальну страву оцінять навіть гурмани.

Помідори – незамінний літній овоч, який відрізняється чудовою універсальністю. Завдяки своїй соковитості, солодкуватому смаку та м'якій текстурі, вони відмінно підходять для салатів, соків, соусів й інших страв. Ще помідори є джерелом вітамінів групи В, К та С, а також калію та антиоксидантів і тим самим позитивно впливаючи на здоров'я людини. 

У кулінарії помідори дійсно є незамінними. Їх можна вживати як самостійно, так і додавати до різних страв. Помідори смакують із сиром, зеленню та різними спеціями. Помідори можуть бути основою для різноманітних начинок, де сир є одним з ключових компонентів, що надає страві насиченого смаку. Тож давайте одну з таких закусок приготуємо. 

Запечені помідори

Помідори виходять дуже ароматними
Помідори виходять дуже ароматними.

Вам знадобиться:

  • помідори – 10-12 шт.
  • оливкова олія – 3 ст.л.
  • насіння фенхелю – 1 ч.л.
  • чебрець – 1 пучок
  • вершки – 200 мл
  • пармезан – 60 г

Як готувати:

Розігрійте духову до 170 градусів. Помийте помідори (краще брати м'ясистий сорт на кшталт сливок) та викладіть на деко. Збризніть оливковою олією та посипте сіллю й фенхелем. Між помідорами встроміть гілочки чебрецю.

Запікайте їх протягом 50 хвилин. Помідори можуть тріснути, але мають тримати форму. Вийміть деко з помідорами з духовки, залийте їх вершками та посипте тертим пармезаном і перцем. Поверніть у духовку ще на 15 хвилин. Вийміть та дайте постояти 5 хвилин, можна смакувати.

Поради від Інформатора: для більш пікантного смаку можна додати до помідорів бальзамічний оцет та свіжий часник (зубочки або цілу головку). Пармезан можна замінити на моцарелу, фету, козячий сир або камамбер.

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити