Це коли фарш начебто вдягають у "шубу" з картоплі
Український політик, державний діяч та підприємець Петро Порошенко 26 вересня святкує ювілей – 60 років. Колишній президент України має вольовий характер та завжди стриманий. Проте це тільки на публіці. Вдома він зовсім невибагливий, навіть у відношенні їжі. Як розповіла його дружина Марина Порошенко, політик не просить фуа-гра, крабів чи марципанів на обід.
Серед найулюбленішої їжі Петра Олексійовича гречка та котлети. Так, звичайні, як з дитинства. Головне, щоб каша була розсипчастою, а котлетки соковиті. Тому, можливо, він полюбляє і "президентські котлети". Це коли фарш начебто вдягають у "шубу" з картоплі. Виходить дуже смачно за рахунок хрумкої скоринки та соковитої начинки з фаршу. Попри пафосну назву котлети готуються досить просто. Тож давайте спробуємо?
Приготуйте фарш зі шматка м'якоті свинини або візьміть вже готовий. Додайте до нього подрібнену цибулю та часник. Посоліть, поперчіть та гарно перемішайте до однорідності. Відставте у сторону.
Очистіть картоплю і натріть на дрібній терці, додайте яйце, борошно і сіль. Гарно перемішайте. Переходьте до формування котлеток. Спочатку зробіть їх з фаршу, потім сформуйте оболонку з картопляної маси.
Розігрійте пательню, додайте небагато олії та обсмажуйте котлети на середньому вогні під закритою кришкою з дох боків до утворення золотистої скоринки. Можна смакувати!
Поради від Інформатора: для більшої соковитості до м'ясного фаршу можна додати невеликий шматочок білого хліба, вимочений у молоці. А для особливого аромату можна додати мелений коріандр. Також під час обсмаження можна додати трохи бульйону чи води, щоб котлети вийшли соковитішими.