Петро Порошенко дав привід згадати, що таке президентські котлети

Це коли фарш начебто вдягають у "шубу" з картоплі

Рецепт
Гречка та котлета перемогли вишукані ресторанні страви.

Український політик, державний діяч та підприємець Петро Порошенко 26 вересня святкує ювілей – 60 років. Колишній президент України має вольовий характер та завжди стриманий. Проте це тільки на публіці. Вдома він зовсім невибагливий, навіть у відношенні їжі. Як розповіла його дружина Марина Порошенко, політик не просить фуа-гра, крабів чи марципанів на обід.

Серед найулюбленішої їжі Петра Олексійовича гречка та котлети. Так, звичайні, як з дитинства. Головне, щоб каша була розсипчастою, а котлетки соковиті. Тому, можливо, він полюбляє і "президентські котлети". Це коли фарш начебто вдягають у "шубу" з картоплі. Виходить дуже смачно за рахунок хрумкої скоринки та соковитої начинки з фаршу. Попри пафосну назву котлети готуються досить просто. Тож давайте спробуємо?

Президентські котлети в картопляній шубі

Дружина Порошенка розповіла про улюблену страву колишнього президента – і це не фуа-гра та краби 1
М'ясна начинка виходить дуже соковитою.

Вам знадобиться:

  • свинячий фарш – 300 г
  • цибуля – 0,5 шт.
  • часник – 1 зубчик
  • картопля – 2 шт.
  • яйце куряче – 1 шт.
  • борошно – 2 ст.
  • олія
  • сіль та перець

Як готувати:

Приготуйте фарш зі шматка м'якоті свинини або візьміть вже готовий. Додайте до нього подрібнену цибулю та часник. Посоліть, поперчіть та гарно перемішайте до однорідності. Відставте у сторону.

Очистіть картоплю і натріть на дрібній терці, додайте яйце, борошно і сіль. Гарно перемішайте. Переходьте до формування котлеток. Спочатку зробіть їх з фаршу, потім сформуйте оболонку з картопляної маси.

Розігрійте пательню, додайте небагато олії та обсмажуйте котлети на середньому вогні під закритою кришкою з дох боків до утворення золотистої скоринки. Можна смакувати!

Поради від Інформатора: для більшої соковитості до м'ясного фаршу можна додати невеликий шматочок білого хліба, вимочений у молоці. А для особливого аромату можна додати мелений коріандр. Також під час обсмаження можна додати трохи бульйону чи води, щоб котлети вийшли соковитішими.

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити