Паштет по-грузинськи з солодким присмаком

Грузинська кухня славиться своїм різноманіттям смаків, ароматами та яскравими кольорами

рецепт, Грузія
Найпростіша та найсмачніша закуска з курячої печінки – це пате, чи по-нашому паштет.

Хрусткий хліб, шовковистий ніжний паштет, пікантно-солодкий ягідний конфітюр… Ідеальне поєднання! Сьогодні ми будемо готувати паштет по-грузинськи з малиновим джемом. Ця страва і виглядає як справжній ресторанний делікатес, проте її легко приготувати вдома, і просто тане у роті. Паштет з курячої печінки виходить ніжним, а поєднання з малиновим джемом додає йому вишуканої солодкої нотки. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради!

Паштет по-грузинськи з малиновим джемом

Вам знадобиться:

  • Куряча печінка — 500 г.
  • Вершкове масло — 150 г (50 г для смаження, 100 г для закривання паштету).
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт. (середнього розміру).
  • Часник — 2 зубчики.
  • Сметана (або вершки 20%) — 100 мл.
  • Коньяк (або бренді) — 30 мл (за бажанням).
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Чорний мелений перець — за смаком.
  • Мускатний горіх — 1/4 ч. л.
  • Сіль — за смаком.
  • Малиновий джем.
Фото: Курячу печінку можна приготувати і на пару за 15 хвилин
Курячу печінку можна приготувати і на пару за 15 хвилин

 Як готувати:

Промийте курячу печінку під холодною водою, видаліть плівки та залишки жовчних протоків. Замочіть печінку в молоці на 20-30 хвилин, щоб позбутися гіркоти. Потім промийте і обсушіть паперовим рушником.

На сковорідці розтопіть 50 г вершкового масла, додайте дрібно нарізану цибулю та обсмажте до прозорості. Додайте подрібнений часник, лавровий лист і печінку. Смажте на середньому вогні, періодично помішуючи, близько 7-8 хвилин, поки печінка не стане рожевою всередині.

За бажанням, влийте коньяк і підпаліть. Це надасть паштету насиченого аромату.

Видаліть лавровий лист, додайте до печінки сметану (або вершки), сіль, чорний перець і мускатний горіх. Прогрійте ще 2 хвилини.
Перекладіть суміш у чашу блендера, додайте 50 г вершкового масла і збийте до однорідної кремової консистенції.

Викладіть паштет у форму або баночку, зверху залийте розтопленим вершковим маслом (100 г) для утворення захисного шару. Накрийте харчовою плівкою і залиште в холодильнику на 2-3 години.

Викладіть шматочок паштету на хліб, полийте малиновим джемом. Прикрасьте гілочкою м’яти або зернами граната.

Порада від Інформатора: печінку можна не смажити, а запекти в духовці, додавши до цибулі морквину. Малиновий джем замінити вишневим конфітюром, як це показано у відео нижче.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube