Грузинська кухня славиться своїм різноманіттям смаків, ароматами та яскравими кольорами
Хрусткий хліб, шовковистий ніжний паштет, пікантно-солодкий ягідний конфітюр… Ідеальне поєднання! Сьогодні ми будемо готувати паштет по-грузинськи з малиновим джемом. Ця страва і виглядає як справжній ресторанний делікатес, проте її легко приготувати вдома, і просто тане у роті. Паштет з курячої печінки виходить ніжним, а поєднання з малиновим джемом додає йому вишуканої солодкої нотки. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачні поради!
Промийте курячу печінку під холодною водою, видаліть плівки та залишки жовчних протоків. Замочіть печінку в молоці на 20-30 хвилин, щоб позбутися гіркоти. Потім промийте і обсушіть паперовим рушником.
На сковорідці розтопіть 50 г вершкового масла, додайте дрібно нарізану цибулю та обсмажте до прозорості. Додайте подрібнений часник, лавровий лист і печінку. Смажте на середньому вогні, періодично помішуючи, близько 7-8 хвилин, поки печінка не стане рожевою всередині.
За бажанням, влийте коньяк і підпаліть. Це надасть паштету насиченого аромату.
Видаліть лавровий лист, додайте до печінки сметану (або вершки), сіль, чорний перець і мускатний горіх. Прогрійте ще 2 хвилини.
Перекладіть суміш у чашу блендера, додайте 50 г вершкового масла і збийте до однорідної кремової консистенції.
Викладіть паштет у форму або баночку, зверху залийте розтопленим вершковим маслом (100 г) для утворення захисного шару. Накрийте харчовою плівкою і залиште в холодильнику на 2-3 години.
Викладіть шматочок паштету на хліб, полийте малиновим джемом. Прикрасьте гілочкою м’яти або зернами граната.
Порада від Інформатора: печінку можна не смажити, а запекти в духовці, додавши до цибулі морквину. Малиновий джем замінити вишневим конфітюром, як це показано у відео нижче.