Рецепт італійських ньокі - цим словом називають невеликі галушки
4 березня народилася американська акторка Андреа Лорен Боуен, найвідоміша роллю Джулі Маєр у телесеріалі «Відчайдушні домогосподарки». Щоправда, готувати до пуття її персонаж не вмів, зате інші герої серіалу почувалися на кухні, як риба у воді. Пропонуємо вам приготувати ньокі - цим словом італійці називають невеликі картопляні галушки овальної форми. Це класична італійська страва. Страва досить проста, думаємо Джулі Маєр теж змогла б її приготувати.
Подавати ньокі можна просто з оливковою олією та сиром Пармезан або з томатним соусом для макаронів, як гарнір чи основну страву. Рецепт цієї страви розрахований на 4 порції, підготовка її триватиме півгодини і ще стільки ж знадобиться, щоб ньокі приготувалися.
Відварити картоплю у великій каструлі підсоленої води хвилин 15 (не треба, щоб вони розвалилися). Воду злити й потовкти картоплю на пюре.
Змішати пюре, борошно і яйце, поки тісто не стане однорідним. Не треба довго вимішувати, як на хліб. Сформувати з тіста джгути 2-3 см і розрізати їх на шматочки завтовшки 1 см.
Відварювати ньокі у великій каструлі киплячої підсоленої води, 3-5 хвилин. Коли ньокі спливають на поверхню - вони готові, виймайте їх шумівкою, розкладайте на тарілки і подавайте з улюбленим соусом до пасти або просто з оливковою олією.
Порада від Інформатора: щоб отримати твердіші ньокі, слід використовувати певні сорти картоплі і не вимішувати тісто надто довго, інакше вони вийдуть надто м'які. Розмір також впливає на кінцевий результат: чим більшого розміру ньокі, тим м'якішими вони будуть.