Нічний перекус, за яким Тімоті Шаламе стоїть у черзі: хлопче, це легко приготувати вдома

Класичний тарт може бути як закускою, так і повноцінним обідом чи вечерею

Рецепт
Актор заявляв, що цей пиріг на тонкому тісті для нього є верхом смаку, особливо з чашкою кави чи чаю.

Американо-французький актор та продюсер Тімоті Шаламе 27 грудня відзначає день народження. Йому виповнилось 30 років. Актор відомий за ролями у таких фільмах як "Інтерстеллар", "Назви мене своїм ім'ям", "Дюна" і в сиквелі "Вонка". Шаламе є одним із найпопулярніших і найперспективніших молодих акторів Голлівуду.

Тімоті Шаламе надзвичайно талановитий і харизматичний. Він підкорив мільйони фанатів своєю унікальною акторською грою і привабливістю. Актор має потенціал стати одним із найвидатніших у своєму поколінні. Попри таку успішність, він зовсім не вимогливий до побуту. Може їсти страви, придбані у кулінарії і вважає це цілком нормальним. 

Однією з улюблених страв є тарт д'Ельзас, який Тімоті Шаламе купує у звичайному супермаркеті. Актор заявляв, що цей класичний французький відкритий пиріг на тонкому тісті для нього є верхом смаку, особливо з чашкою кави чи чаю. Звісно його можна приготувати вдома, але на це у зірки Голлівуду не має часу. Проте ми цілком можемо це зробити та насолодитись разом з близькими за переглядом однієї з картин за участі Шаламе. 

Тарт д'Ельзас з шинкою та сиром

Страва, за якою Тімоті Шаламе стоїть у черзі – приготувати її можна на звичайній кухні 1
Це класичний французький відкритий пиріг на тонкому тісті.

Вам знадобиться:

  • листкове пісочне тісто – 500 г
  • гірчиця діжонська – 2 ст.л.
  • шинка – 150 г
  • цибуля – 1 шт.
  • сир – 150 г
  • яйця – 1 шт.
  • чебрець свіжий
  • сіль, перець, мускатний горіх

Як готувати:.

Деко вистеліть пергаментом й притрусіть борошном. Викладіть пласт листкового тіста, змажте його соусом. Наріжте на тонкі шматочки шинку і покрийте нею тісто, зверху викладіть натертий сир.

Підсмажте цибулю до золотистого кольору та викладіть її на сир. Додайте трохи листочків свіжого чебрецю або розмарину. Гарно збовтайте яйце та змажте краї листкового тіста. Викладіть зверху ще один пласт і гарно придавіть краї (краще зробити це виделкою). 

Змажте верх тарта залишком яйця та зробіть невеликі надрізи, щоб зміг виходити пар під час запікання. Поставте у духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин

Поради від Інформатора: для того, щоб смак був максимально ніжним, замість звичайної цибулі можна взяти шалот чи навіть порей і підсмажити на вершковому маслі. Цей тарт ще можна зробити заливним. Тоді тістом треба викласти круглу форму для випічки, а потім всі інгредієнти залити сумішшю яєць та вершків.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 

Публикация от Diane Morrisey (@dianemorrisey)

Стежте за нами у Viber

Image
Оперативні новини та розбори: Україна, світ, війна. Підпишиться👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити