Монатік сумує за стравою з Луцька: такого зараз не купиш

Тістечко Доміно більше ніде не продається, залишається приготувати вдома

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак, тістечка, Монатік
За цим рецептом ви зможете спекти бісквіт загальною вагою в 660 грамів.

1 квітня народився популярний український поп-співак і хореограф Дмитро Монатік. Він якось зазнавався, що обожнює тістечка "Доміно", яких, на превеликий жаль артиста, більше не продають. 

"Я затятий фастфудівець. У дитинстві міг з'їсти два гарячі бутерброди з сиром і майонезом на білому хлібі, плюс десерт: або "Картоплю", або "Доміно", причому обов'язково дві штуки. "Доміно" - це офігенне тістечко: бісквіт, зверху шоколад і крапки доміно з білого крему. Можна тістечками у доміно грати. Але зараз його ніде нема. Продавалося воно у рідному Луцьку. І у Тернополі, пам'ятаю, купував. Це те, що зникло назавжди. Як вінілові програвачі. Тільки програвачі з вінілами повертаються, а "Доміно" ні", - поскаржився Монатік.

Рецепт тістечка "Доміно" сподобається всім любителям солодкого і десертів. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду.

Дмитро Монатік любить попоїсти, й зокрема солоденьке!
Дмитро Монатік любить попоїсти, й зокрема солоденьке!

Тістечка "Доміно"

Вам знадобиться:

Рецепт бісквіту:

  • Яйця - 7 штук.
  • Цукор - 210 г.
  • Сіль - дрібка.
  • Ванільний цукор - 1 пакетик. 
  • Кукрудзяний крохмаль - 30 г.
  • Борошно - 180 г.

Крем шарлотт:

  • Молоко - 120 г.
  • Яйце - 1 штука.
  • Цукор - 170 г.
  • Вершкове масло, жирне - 200 г.
  • Коньяк - 1 десертна ложка.
  • Ванільний цукор - 1 пакетик.

Сироп:

  • Вода - 120 г.
  • Цукор - 80 г.
  • Коньяк - 1 десертна ложка.

Помадка:

  • Цукор - 450 г.
  • Вода - 150 г.
  • Лимонний сік - 0,5 чайної ложки.
  • Какао - 2 чайні ложки.
Доміно: улюблені тістечка Дмитра Монатіка 2
Цими тістечками можна грати в гру за чаєм чи кавою!

Як готувати: 

Нагрійте вершкове масло до кімнатної температури. Візьміть невелику ємність. Наріжте розм'якшене вершкове масло на невеликі шматочки.

Підготуйте ємність для міксера. Всипте в неї цукор, покладіть вершкове масло. Візьміть більшу частину борошна, перемішайте всі компоненти до отримання однорідного тіста.

Розділіть яйця на жовтки і білки. В міксер покладіть жовтки, ретельно перемішайте. Підсипте частину борошна, що залишилася. Замісіть тісто руками. Накрийте його харчовою плівкою. Залиште на півгодини в холодильнику для того, щоб воно настоялося.

Розкачайте тісто рівномірно. Повинен вийти прямокутник, рівномірний по товщині. Випікайте корж із бісквітного тіста при температурі 175 С, а після дайте бісквіту добу настоятись в прохолодному місці. 

Змастіть тісто помадкою, а потім наріжте з тіста заготовки для доміно. Перемажте їх кремом та з'єднайте, а зверху офоміть у стилі, наведеному нижче. Смачного!

Порада від Інформатора: використовуйте помадки на кожен корж із розрахунку - по 150 г. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube