Тістечко Доміно більше ніде не продається, залишається приготувати вдома
1 квітня народився популярний український поп-співак і хореограф Дмитро Монатік. Він якось зазнавався, що обожнює тістечка "Доміно", яких, на превеликий жаль артиста, більше не продають.
"Я затятий фастфудівець. У дитинстві міг з'їсти два гарячі бутерброди з сиром і майонезом на білому хлібі, плюс десерт: або "Картоплю", або "Доміно", причому обов'язково дві штуки. "Доміно" - це офігенне тістечко: бісквіт, зверху шоколад і крапки доміно з білого крему. Можна тістечками у доміно грати. Але зараз його ніде нема. Продавалося воно у рідному Луцьку. І у Тернополі, пам'ятаю, купував. Це те, що зникло назавжди. Як вінілові програвачі. Тільки програвачі з вінілами повертаються, а "Доміно" ні", - поскаржився Монатік.
Рецепт тістечка "Доміно" сподобається всім любителям солодкого і десертів. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду.
Рецепт бісквіту:
Крем шарлотт:
Сироп:
Помадка:
Нагрійте вершкове масло до кімнатної температури. Візьміть невелику ємність. Наріжте розм'якшене вершкове масло на невеликі шматочки.
Підготуйте ємність для міксера. Всипте в неї цукор, покладіть вершкове масло. Візьміть більшу частину борошна, перемішайте всі компоненти до отримання однорідного тіста.
Розділіть яйця на жовтки і білки. В міксер покладіть жовтки, ретельно перемішайте. Підсипте частину борошна, що залишилася. Замісіть тісто руками. Накрийте його харчовою плівкою. Залиште на півгодини в холодильнику для того, щоб воно настоялося.
Розкачайте тісто рівномірно. Повинен вийти прямокутник, рівномірний по товщині. Випікайте корж із бісквітного тіста при температурі 175 С, а після дайте бісквіту добу настоятись в прохолодному місці.
Змастіть тісто помадкою, а потім наріжте з тіста заготовки для доміно. Перемажте їх кремом та з'єднайте, а зверху офоміть у стилі, наведеному нижче. Смачного!
Порада від Інформатора: використовуйте помадки на кожен корж із розрахунку - по 150 г.