Свинячі щоки від Проні Прокопівни: Тамара Яценко навчилася готувати старовинний делікатес

Страва ця ситна, але при правильному приготуванні виходить ніжною й ароматною

Рецепт
Приправи відіграють важливу роль у цій страві.

Знана українська акторка театру і кіно Тамара Яценко 19 серпня відзначає ювілей. Їй виповнилось 70 років. Розпочала творчий шлях Тамара Олександрівна майже 50 років тому, а популярність їй принесла роль Проні Прокопівни у виставі "За двома зайцями". У 1992 році вона отримала звання Народної артистки України та ще досі грає в антрепризних виставах. А відпочинок для неї – це кулінарія. Акторка полюбляє чаклувати на кухні.

За словами Тарами Яценко, особливо смачно у неї виходять борщі, фаршировані перці, котлети, холодці й інші страви української кухні. Інколи вона також береться за більш оригінальні страви, як, наприклад, запечені свинячі щоки. Страва ця ситна, але при правильному приготуванні виходить ніжною й ароматною. Артистка залюбки поділилась рецептом цієї страви зі своїми шанувальниками. Тож давайте готувати. 

Свинячі щоки запечені

Апетитна страва з вишуканим смаком
Апетитна страва з вишуканим смаком.

Вам знадобиться:

  • свинячі щоки – 1 кг
  • часник – 2 зубчики
  • картопля – 3 шт.
  • морква – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • болгарський перець – 1 шт.
  • перець чилі – 1/4 шт.
  • броколі – 250 г
  • кріп – 3 гілочки
  • олія – 20 мл
  • борошно – 40 г
  • сіль – 15 г
  • перець чорний мелений – 5 г
  • мускатний горіх – 3 г
  • коріандр – 3 г
  • сухий базилік – 3 г
  • лимон – 1 шт.

Як готувати:

Візьміть свинячі щоки, гарно помийте їх та зріжте шкіру з верхнім шаром сала. Наріжте зачищені щоки на невеликі шматки та обваляйте їх у суміші солі, перцю, мускатного горіха, коріандру і борошна.

Викладіть щоки на розігріту і змащену олією пательню. Обсмажте їх протягом 4 хвилин. Потім полийте сумішшю води, подрібнего часнику, кропу, сухого базиліку. Залиште на 5-10 хвилин. Тим часом приготуйте овочі.

Наріжте крупними кубиками цибулю, моркву, болгарський перець та картоплю. Ще додайте перець чилі та броколі, розібрану на суцвіття. Посоліть овочі і викладіть рівним шаром на деко, попередньо вистелене фольгою. Зверху покладіть шматки щік та накрийте фольгою. Відправте у розігріту до 180°C духовку на 1 годину.

Через годину зніміть фольгу та запікайте ще 30 хвилин. Має утворитись хрустка скоринка. Вийміть з духовки та дайте трохи охолонуть. Можна смакувати!

Поради від Інформатора: для покращення смаку свинячих щік можна використовувати маринади з додаванням соєвого соусу та меду. Також можна шпигувати щоки часником чи салом, щоб надати їм соковитості. Ще можна залити свинячі щоки до приготування пивом, яке зробить їх ніжнішими.

Читайте нас у Facebook

Image
Оперативні новини: Україна, світ, війна. Підпишись 👇

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити