У четвер та п'ятницю 26-27 грудня на небі сформується напружена конфігурація
«Для мене «Різдвяна» про час, якого завжди мало, який іноді хочеться зупинити, сповна насолодитися моментом щастя… Свята ж - це паузи, які дозволяють пригальмувати, озирнутися назад, побути - якщо є така можливість - з найріднішими. Для величезної кількості українців зібратися сьогодні на свята сімейним колом - справжня розкіш…», - Колос.
Малина і чорниця лікують депресію, забезпечать вітамінами на весь рік, є профілактичними при онкозахворюваннях та допоможуть зберегти молодість й красу
Ягоди – джерело вітамінів, антиоксидантів, зручний варіант для перекусу. Влітку краще віддавати перевагу сезонним ягодам, а взимку допоможе заморожування. У результаті забезпечити себе вітамінами можна на цілий рік. Втім у червні найкраще вживати саме малину і чорницю. Таким чином можна зберегти здоров'я, молодість та красу надовго.
Інформатор Україна з'ясував про корисні властивості малини й чорниці і пояснив, кому і чому їх варто вживати цього місяця.
Малина - ще ягідний лідер. Малина неймовірно багата на вітаміни та мікроелементи. У ній міститься велика кількість вітамінів групи В, С, А, кремній, магній, марганець, кальцій, залізо, фосфор, натрій, хром, цинк. Крім того, у складі малини велика кількість антиоксидантів – флавоноїди, феноли, антоціани, каротиноїди. У комплексі такий насичений склад сприяє:
Чорниця містить вітаміни А, С, Е, К, велика кількість мінералів, включаючи залізо, кальцій, цинк, фолієву кислоту, калій та магній. Багата ягода антиоксидантами. При регулярному вживанні чорниці можна знизити рівень холестерину у крові, нормалізувати тиск, зменшити ризик розвитку цукрового діабету та прискорити процес регенерації клітин.
Корисно вживати її при інфекціях сечовивідних шляхів, оскільки вона має антибіотичні властивості. Сушене листя та плоди чорниці допомагають при болях у жінок під час менструації, а жменя ягід бореться зі втомою та усуває крововилив в очах.
Зазначається, що ягода ефективна при лікуванні варикозу та геморою. Також чорниця знижує ризик розвитку раку та утворення зубного каміння.
Рекомендується вживати саме свіжу ягоду, але можна робити з неї і варення, сік чи чай.
Нагадаємо, раніше Інформатор писав про корисні властивості черешні й про те, кому її вживати не варто.
Також ми писали про п'ять корисних властивостей полуниці, про які ви могли не знати.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.