Рецепт оздоровчих горіхових котлет, що не зіпсує фігуру та загалом покращує здоров'я
2 березня день народження відзначає британський актор Деніел Крейг відомий за роллю Джеймса Бонда. Сам Деніел великий любитель поїсти, як і його кіношний Агент 007. Той у своїх подорожах світом скуштував безліч кулінарних шедеврів. У фільмах «Кульова блискавка» і «Ніколи не кажи ніколи» 007 відвідує оздоровчу ферму, де змушений відмовитися від своїх звичайних стейків, смаженої риби і жирних соусів. Бонду подають чай з кульбаб, калієвий бульйон і, агент всерйоз починає переживати, що до кінця днів буде їсти горіхові котлети. Їх ми сьогодні і приготуємо.
Дуже дрібно подрібніть волоські горіхи та арахіс у кухонному комбайні. Додайте в комбайн панірувальні сухарі, горошок, тофу, цибулю, петрушку, томатну пасту, сіль і перець і змішуйте доти, доки все не змішається. Викладіть суміш на велике блюдо і зберіть її руками, надавши їй форму буханця або прямокутного бруска. Поставте страву в холодильник приблизно на годину.
Решту панірувальних сухарів, борошна і сполучну речовину (замінник яєць) помістіть в окремі миски. Змастіть деко рослинною олією і розігрійте духовку до 220°C.
Дістаньте горіхову суміш із холодильника. Наріжте скибочками завтовшки 1,5 см. Посипте кожну скибочку борошном, сполучною речовиною і панірувальними сухарями (саме в такому порядку) перед тим, як покласти скибочку на деко. Після того, як усі скибочки будуть покриті, поставте деко в духовку на 25-30 хвилин.
Порада від Інформатора: подавайте з салатом і чашкою чаю з кульбаб. Відчуйте себе Джеймсом Бондом на лікуванні.