Грузинський сніданок: ліниві хачапурі

Читать на русском

Грузинський сніданок ліниві хачапурі вам сподобається. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати

Читать на русском
Яйця, бринза, борошно
Яйця, бринза, борошно

Грузинський сніданок ліниві хачапурі вам сподобається. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати

Рецепт швидкого грузинського сніданку ліниві хачапурі сподобається всім, хто не хоче витрачати багато часу на кухні. Готувати його швидко, просто та смачно. Цей рецепт поживний, простий та цікавий. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду

Бринза майже не містить вуглеводів, це дозволяє вживати продукт охочим скинути зайві кілограми. Натомість до складу солоного сиру входять з’єднання органічних кислот; вітаміни групи В, А, Д, Е; фосфор, калій, магній, залізо, сірка. Тож, рецепт від Інформатора не лише смачний, а й корисний.

Лініві хачапурі
Лініві хачапурі

Вам знадобиться:

  • борошно — 50 г; 
  • кефір — 100 мл;
  • яйце — 1 штука;
  • вершкове масло — 15 г;
  • сир — 100 г

Як готувати

Для лінивих хачапурі підійде будь-який сир, але краще використовувати два види, змішані один з одним: сулугуні та бринзу, тобто твердіший і м'якіший. Натираємо сир в миску. Додаємо сире яйце, вливаємо кефір, добре перемішуємо. Всипаємо борошно і стежимо, щоб тісто досягло консистенції сметани, не густіше і не рідше.

Інформатор приготував корисну пораду: Купуючи бринзу, переконайтесь, що в упаковці повинен бути розсіл. У ньому сир довго зберігає смак та корисні властивості. Відсутність розсолу вказує на давність продукту або на те, що виробник застосовував консервант. Уважно придивитися до кольору. Якісна бринза має найчистіший білий колір (може бути присутнім невеликий жовтуватий відтінок). Наліт коричневого або сірого кольорів інформує про несвіжість продукту. Його купувати небажано. На бринзі не повинно бути підсушеної кірки. Якщо вона є, це прострочений продукт

Розігрійте пательню з олією, розподіліть тісто рівномірно по всій сковороді. Випікайте під кришкою на маленькому вогні з обох боків, отримуючи рівний рум'яний коржик. 

Раніше Інформатор писав: 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал,щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live.Підписатися на канал у Viber можна тут .

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.