Дієтологи не включили кріп і петрушку до списку зелені, яку слід їсти щодня

Читать на русском

Зелень багата вітамінами, мікроелементами та антиоксидантами.

Читать на русском
Продукти, раціон, дієта, вітаміни, їжа
Зелень допомагає схуднути.

Зелень багата вітамінами, мікроелементами та антиоксидантами.

Дієтологи назвали зелень, багату вітамінами та мікроелементами, яку слід додати до свого щоденного раціону для здоров'я. Додавання листової зелені покращує імунітет, зменшує ризик різних хронічних захворювань.

Крім того, зелень має низьку калорійність, що робить їх хорошим вибором для тих, хто хоче контролювати власну вагу, пише Sciencealert.

Шпинат

Шпинат - справжнє джерело вітамінів.
Шпинат - справжнє джерело вітамінів.

Шпинат легко отримати цілий рік, він насичений залізом, кальцієм, калієм і вітамінами B6, C і K. Він також є хорошим джерелом антиоксидантів, які можуть знизити ризик багатьох захворювань, включаючи:

  • діабет,
  • хвороби серця,
  • деякі види раку,
  • хворобу Альцгеймера.

Його найкраще їсти в сирому вигляді, як частину салату, оскільки варіння має тенденцію руйнувати природні поліфеноли та флаваноли в листі. 

Листова зелень 

Зелень робить страви свіжими та допомагає схуднути!
Зелень робить страви свіжими та допомагає схуднути!

Чудовий спосіб покращити своє здоров’я, оскільки вона містить багато життєво важливих поживних речовин, вітамінів, мінералів і антиоксидантів. Дієтологи наполегливо рекомендують включати в раціон більше листя салату.

Зелень є хорошим джерелом клітковини й лютеїну, такого важливого для здоров’я очей. В ній багато вітамінів А і С, а також таких мінералів, як кальцій, залізо, цинк, мідь і селен. Як і шпинат, ви можете їсти його цілий рік.

Рукола

Рукола має характерний гіркуватий присмак, та вона надзвичайно корисна.
Рукола має характерний гіркуватий присмак, та вона надзвичайно корисна.

Якщо ви в настрої для листової зелені зі свіжим, гострим, злегка гірким присмаком, подумайте про те, щоб додати руколу на свою тарілку. Люди вживають її з римських часів, в Італії вона давно є популярною начинкою для піци.

Рукола, також відома як ерука, насичена нітратами, які, як показали дослідження, можуть підвищити продуктивність у спорті. Рукола також багата вітамінами K і C, а також кальцієм і поліфенолами.

Римський салат "ромен"

Римський салат такоє схожий на пікенську капусту, але це інший овоч.
Римський салат схожий на пекінську капусту, але це інша рослина.

Хрусткий і ніжний на смак салат ромен також сповнений поживними речовинами. Це хороше джерело вітамінів і мінералів, включаючи вітаміни А, К, С, фолієву кислоту (вітамін групи В, особливо важливий під час вагітності). Ці поживні речовини необхідні для підтримки загального здоров’я та імунної системи.

Ромен, також відомий як салат кос, є джерелом клітковини. Остання знижує ризик серцевих захворювань, інсульту, діабету II типу та раку кишечника.

Капуста "бок-чой"

Бок-чой - сорт пекінської капусти.
Бок-чой - сорт пекінської капусти.

Якщо ви шукаєте листову зелень із ніжним смаком і ситною текстурою, бок-чой - чудовий вибір. Цей сорт пекінської білокачанної капусти можна використовувати для приготування смажених страв, супів, салатів або просто тушкувати як гарнір. Ця капуста багата клітковиною, різними вітамінами, мінералами та антиоксидантами. Вона здатна допомогти зберегти здоров’я:

  • кісток,
  • зору,
  • серця,
  • нормалізувати кров’яний тиск,
  • підвищити імунітет,
  • запобігти певним видам раку.

Насолоджуйтесь зеленню в салатах, смузі, супах або як гарніром до улюблених страв.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.