Чому люди неправильно користуються морозилкою: як вичавити з неї по максимуму

25 економних, неймовірних способів використання морозильної камери

Їжа, продукти, заморозка, морозилка, морозильна камера, кухня, харчування
Заморожуйте горіхи – але не гриби!

Майже в кожного з нас є морозильна камера певного розміру, та лише мало хто максимізує її потенціал. Ми часто забуваємо, наскільки вона може бути універсальною. Отже, ось 25 способів отримати максимум – і найкраще – від вашої скромної морозилки, радить авторка книжки The Batch Lady Rapid Dinners, пише The Guardian.

1. Потурбуйтеся про те, щоб ваша морозильна камера була заповнена. Один американський виробник морозильної камери вважає, що якщо ваша морозильна камера повністю заповнена, а не повністю порожня, це заощадить ваші гроші. Одне можна сказати напевно: порожня морозильна камера марно споживає енергію, тож використовуйте свою.

2. Домашня заморозка має полегшувати життя. Заморожуйте їжу, щоб не готувати її з нуля щовечора! Готуйте двічі, половину заморожуйте. Це основна формула успішного приготування їжі. Почніть з малого. Вам не обов’язково йти ва-банк із планом харчування на місяць. Зробіть більше одного разу, а решту заморозьте .

3. Заморозьте горіхи. Горіхи та насіння дуже швидко згіркнуть, тому що вони сповнені олії. Зберігайте їх у морозильній камері, і вони будуть чудовими довше. Це стосується волоських горіхів, насіння кунжуту, гарбузового насіння, насіння соняшнику, мигдалю, горіхів пекан і кедрових горіхів. Вам не потрібно їх розморожувати – ви можете використовувати їх одразу.

4. Майте на увазі, що деякі продукти погано замерзають. Будь-що з високим вмістом води, як правило, виходить дуже мокрим, наприклад, салат чи свіжі помідори. У них забагато води, тому коли вони замерзають, вони кристалізуються, а потім перетворюються в кашу. Але якщо ваші фрукти все одно підуть на компот, то кашка підійде.

5. Ніколи не заморожуйте гриби. Вони стануть слизькими.

6. Використовуйте відкрите заморожування – це наближення процесу до промислового швидкого заморожування. Розкладіть все, що у вас є – ягоди, нарізані овочі, окремі бісквіти тощо – на підносі в один шар і заморозьте. Так їжа не злипнеться в грудки. Коли все затвердіє, ви можете перемістити їжу в мішок для морозилки, щоб згодом розморозити та використовувати стільки, скільки вам потрібно.

7. Заморожуйте безпечно. Відповідно до Агентства харчових стандартів, охолоджені швидкопсувні продукти все ще можна заморожувати до півночі після дати "використати до", зазначеної на етикетці, але домашні продукти слід заморожувати якомога швидше – та не раніше, ніж вони повністю охолонуть. М’ясо може лежати в морозилці пару місяців, а фрукти та овочі добре зберігаються протягом трьох-чотирьох місяців.

8. Перш ніж щось заморозити, позбудьтеся повітря. Поверхні харчових продуктів, залишені під впливом холодного повітря, висохнуть і піддадуться опіку морозильника – це не вплине на безпеку, але вплине на смак. Якщо у вашій наполовину заповненій пластиковій ємності із залишками соусу є великий повітряний зазор, скористайтеся ванною меншого розміру.

9. Використайте пакети для заморозки. Вони недорогі, закриваються, багаторазові та компактні. Плоскі пакети економлять місце, залишаються герметичними та розморожуються набагато швидше. Ви навіть можете купити компостні.

10. Інвестуйте в підставку для морозильних пакетів. 

Заморозка – напрочуд універсальна опція, до якої всі звикли.
Заморозка – напрочуд універсальна опція, до якої всі звикли.

11. Розморожуйте безпечно. Відповідно до Агентства з харчових стандартів, заморожену їжу – і зокрема м’ясо – слід розморожувати лише в холодильнику. Заморожування не вбиває бактерії: воно лише призупиняє їх ріст. Чим більше часу м’ясо проводить у небезпечній зоні  між 8 C і 63 C, коли бактерії можуть швидко розмножуватися, тим більший ризик.

12. Навчіться готувати із заморожених продуктів. 

13. Багато рецептів передбачають заморожування сирих інгредієнтів страви – м’яса, овочів, спецій тощо – щоб їх можна було розморозити та кинути в мультиварку.

14. Смачну печену картоплю можна приготувати і з замороженої. Заморожена смажена картопля насправді потребує менше часу в духовці. Щоб підготувати картоплю до заморозки, очистіть її від шкірки, наріжте шматочками однакового розміру та відваріть 15 хвилин. Відкрийте та заморозьте їх на підносі, а коли вони затвердіють, покладіть картоплю в пакет для заморожування.

15. Все чітко позначте. Це набагато важливіше, ніж здається: щоразу, коли ви заморожуєте щось, запишіть незмивним чорнилом, що це таке, і дату, коли воно потрапило в морозилку. 

16. Вистеліть миску харчовою плівкою, наповніть супом, соусом або будь-чим ще і заморозьте. Щойно їжа стане твердою, можете дістати шматок супу у формі миски, ще раз щільно загорнути його в харчову плівку та зберігати в морозилці.

17. Запасіться попередньо нарізаними замороженими овочами. Пакети із замороженими нашинкованими овочами можуть заощадити багато часу та зусиль, і якщо ви використовуєте їх у рагу, запіканках або карі, ви не помітите різниці. 

18. Економте гроші. Готові заморожені овочі часто дешевші за свіжі і часто технічно свіжіші, оскільки їх заморожували незабаром після збору. 

19. Ви навіть можете купити готову суміш з дрібно нарізаної моркви, селери та цибулі як основу для незліченних супів і соусів.

Використовуйте морозидлку холодильника на повну, якщо вже платити за електроенергію.
Використовуйте морозидлку холодильника на повну, якщо вже платите за електроенергію.

20. Заморозьте панірувальні сухарі. Виробництво свіжих сухарів вимагає придбання цілого буханця хліба, який інакше вам може не знадобитися. Збийте весь буханець у крихту, а потім заморозьте те, що не використовуєте. 

21. Заморожувати хліб також не просто зручно – це краще для для його зберігання та здоров'я.

22. Заморозьте тертий пармезан. Так, ви можете використовувати його прямо з морозильної камери, що дуже зручно.

23. Заморозьте підливу. Ви оціните, наскільки це зручно.  

24. Заморозьте свіжу зелень. Ви можете зберегти смак – якщо не структуру – подрібнених свіжих трав, заморозивши їх у формочках для льоду, наповнених водою, або в пакетах для заморозки, покритих нейтральною олією. Крім того, ви можете придбати більшість трав, включаючи чебрець, петрушку, коріандр і розмарин, уже нарізаними та замороженими в супермаркеті.

25. Заморозьте яєчні білки. Згодяться для випічки, адже після розморозки яєчний білок легше збити до піків.

І наостанок, не купуйте готову їжу, якщо можете приготувати її самі, вдома на кухні. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube