Безглузді поєднання харчів, які виявилися геніальними - випробувано на Дуа Ліпі та Бейонсе

Вісім дивовижних поєднань продуктів, які справді працюють

Продукти, їжа, харчування, корисні поради, лайфхак, кулінарія
Колись солодке та солоне було найдикішими смаковими поєднаннями, але наші смаки пройшли довгий шлях

Популярна співачка Дуа Ліпа завірусила коктейль з дієтичної коли, соку маринованих огірків та перцю чилі - халапеньйо. Та виявляється існує куди більша кількість здавалось би на перший погляд непоєднуваних продуктів, які складають чудові кулінарні пари, як от авокадо й матча або кукурудза й кава. Вчені тепер знають, що смак формується текстурою, температурою, спогадами та навіть очікуваннями. Це пояснює, чому такі рецепти, як запропоновані Дуа Ліпою, стають хітами соцмереж в TikTok, пише The Telegraph.

Паста місо та цукор

Смачні поєднання продуктів, про які ви навіть не підозрювали від дуа Ліпи, Бейонси та Ченніга Тейтума 1

Незвичайна ферментована японська паста місо, як відомо, додає глибини солоним стравам, але також є відкриттям і для солодких речей. Місо традиційно природно солодке та багате на смак умами. Поєднання місо та цукру вдало посилює складне солодко-солоне відчуття. Отже, місо можна додавати до помадок та карамелі, якою потім можна поливати смажену цибулю-порей. 

Чилі й шоколад

Смачні поєднання продуктів, про які ви навіть не підозрювали від дуа Ліпи, Бейонси та Ченніга Тейтума 2

В Мексиці шоколад і чилі в одній мисці існують понад тисячоліття - так, фруктова гострота чилі ідеально доповнює гіркий смак шоколаду. Поєднання високоякісного шоколадного сорбету з димними ароматами та глибиною прянощів, що походять від копченого чилі - це щось. Це десерт наступного рівня, кажуть шеф-кухарі!

Авокадо та матча

Смачні поєднання продуктів, про які ви навіть не підозрювали від дуа Ліпи, Бейонси та Ченніга Тейтума 3

Цю дивну пару подають з тартаром з тунця. Хоча поєднання може здатися дивним, землисті, злегка гіркі нотки матчі чудово контрастують із кремовим насиченням авокадо, створюючи складний, але збалансований смаковий профіль. Крім того, матча - різновид зеленого чаю, багата на антиоксиданти, а авокадо рясніє корисними жирами.

Суниця та бальзамічний оцет

Смачні поєднання продуктів, про які ви навіть не підозрювали від дуа Ліпи, Бейонси та Ченніга Тейтума 4

Цей дует родом з Італії - батьківщини бальзамічного оцту. Таке поєднання добре працює, тому що природна солодкість полуниці перебивається кислотністю бальзамічного оцту. Оцет також забезпечує чудовий текстурний контраст із соковитою м’якоттю полуниці. Для додаткового смаку можна додати листя базиліка. Це додає квітковий відтінок у глибину смаку. 

Кукурудза й кава

Смачні поєднання продуктів, про які ви навіть не підозрювали від дуа Ліпи, Бейонси та Ченніга Тейтума 5

Ці солодкі та гіркі смаки чудово доповнюють одне одного, кажуть кулінарні експерти. Вони радять поєднувати морозиво, виготовлене з соку кукурудзи, з олією, настояною на каві. Обсмажена кавова олія надає ноток фундука та гіркоти, а також справжньої пікантної нотки, яка протистоїть солодкості.

Спробуйте збити масло з краплею дуже міцного холодного еспресо та подавайте з кукурудзою на грилі, в ідеалі запеченою на барбекю в лушпинні - для ще більш димних ноток.

Морозиво та оливкова олія

Смачні поєднання продуктів, про які ви навіть не підозрювали від дуа Ліпи, Бейонси та Ченніга Тейтума 6

Дуа Ліпа також, очевидно, любить оливкову олію та ванільне морозиво, і тут вона влучила. Фруктова чи оливкова олія екстра-класу - поверх ванільного чи шоколадного морозива - вдало підсилює його солодкість та додає шару смаку.

Є також щось приємне в поєднанні двох різних видів жиру ось таким от чином. Холодне ванільне морозиво, що змішується з оксамитовою язик олією, повною перцевих ноток, звучить дивно, але це дуже розкішний досвід!

Цвітна капуста і кленовий сироп/мед

Смачні поєднання продуктів, про які ви навіть не підозрювали від дуа Ліпи, Бейонси та Ченніга Тейтума 7

В одному з британських ресторанів подають смажену у фритюрі цвітну капусту з соусом з кленового сиропу - з перцем чилі. Поєднання кленового сиропу з цвітною капустою справді підкреслює землистість цього овоча, пояснює шеф-кухар закладу. На його думку, це чудове поєднання смаків та інший погляд на класичний кисло-солодкий соус.

Отже, змішайте яблучний оцет, кленовий сироп чи рідкий мед на сковороді та тушкуйте 15 хвилин, доки не загусне. Збийте масло - воно може бути веганським, якщо хочете - та приправте до смаку, перш ніж подавати зі смаженими у фритюрі суцвіттями цвітної капусти.

Солодкі десерти й солоний сир

Смачні поєднання продуктів, про які ви навіть не підозрювали від дуа Ліпи, Бейонси та Ченніга Тейтума 8

Надзвичайно солодкий фарш і тісто неймовірно добре поєднуються з гострим пікантним сиром. Особливо чудово це смакуватиме пізно ввечері, коли ви стоїте біля холодильника і, мабуть, більше не повинні їсти!

Візьміть пиріг з солодкою начинкою, розріжте його так, щоб ви могли покласти всередину пластинку солоного твердого сиру і сакуйте із задоволенням. 

Інші "дивні" поєднання

Актор Чейнінг Тейтум любить солоденьке - і солоне також! Фото - Instagram.com/channingtatum.
Актор Чейнінг Тейтум любить солоденьке - і солоне також! Фото - Instagram.com/channingtatum.

Подейкують, що Бейонсе обожнює банани, вмочені в томатний кетчуп. Хтось любить приправляти борщ - скибочкою солодкого кавуна, чи то пак цукром -скибочку чорного хліба. Голлівудський актор Ченнінг Тейтум начиняє солоний сендвіч з куркою й солоними огірками - солодкою арахісовою пастою.

Хтось їсть сосиски, вмочуючи їх в "Нутеллу", а до печива "Орео" додає - майонез! Тож, поєднань безліч - на все ваша фантазія та розвинений смак, уперед експериментувати. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube