5415 заяв про сексуальне насильство: у США федерали знущалися з ув’язнених – The New York Times

Читать на русском

Найбільше заяв надійшло з федерального виправного комплексу Coleman у Флориді

Читать на русском
5415 заяв про сексуальне насильство: у США федерали знущалися з ув’язнених – The New York Times
Федеральний виправний комплекс Coleman у Флориді, фото: GettyImages

Найбільше заяв надійшло з федерального виправного комплексу Coleman у Флориді

Принаймні в 19 з 29 федеральних в’язницях Штатів зафіксовано скарги на жорстоке поводження з ув’язненими жінками. Відкрито 800 кримінальних справ щодо неправомірної поведінки працівників правопорядку. Але кількість заяв про сексуальне насильство в щонайменше в 7 разів вища. Справою зайнявся Сенат з питань внутрішньої безпеки та урядових справ США.

Про це пише The New York Times.

Ув’язнені чоловіки та жінки висунули 5415 заяв про сексуальне насильство проти працівників пенітенціарної установи, з яких 586 пізніше підтвердили слідчі. В чотирьох в’язницях керівники буквально “чхали” на закон, спрямований на виявлення та зменшення випадків сексуального насильства. Слідчі визначили кілька в’язниць, де кривдникам дозволялося відносно безкарно нападати на ув'язнених жінок: дві в Нью-Йорку, одна в Каліфорнії. Як пише видання, серед злочинців були працівники чоловічої статі на всіх рівнях тюремної ієрархії: наглядач, пастор, охоронець і навіть менеджер складу.

Згідно з федеральним законом, будь-який сексуальний контакт між працівником пенітенціарної установи та ув’язненим є незаконним, навіть якщо поза системою він вважатиметься згодою. Однак покарання за скоєне поки не поніс ніхто з обвинувачених.

Що передувало розголосу

У 2019 році одна з підсудних, жінка, на ім'я Лорен Рейнольдс, вирішила заявити на офіцера, що тиснув на неї заради сексу, коли вона служила у федеральній жіночій в’язниці у Флориді. Як з’ясувалося, вона була однією з щонайменше 10 жінок, над якими вчиняли сексуальне насильство.

"Не вистачає підзвітності, є таємниця, якщо ніхто не виходить і не розповідає про це. Але якщо заховати це під килим, нічого не зміниться", — сказала пані Рейнольдс.

За два роки опісля, у травні 2021 року, федеральний уряд виплатив 15 жінкам, які служили в Coleman, щонайменше 1,25 мільйона доларів, щоб справу “зам’яли”. Серед них була і пані Рейнольдс, яка після виходу з в’язниці здобула вищу освіту і нині працює в будівельній компанії.

Нагадаємо, раніше ми писали, про британську письменницю Джоан Роулінг, яка запустила платформу, щоб допомогти жертвам сексуального насильства. А також розповідали про іранських силовиків, які намагаються придушити антиурядові мітинги обстрілюючи жіночі геніталії та груди.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

 

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.