5 рецептів сорбету з фруктами
Рецепти сорбету
Рецепти сорбету
Літо — сезон свіжих фруктів, з яких можна легко приготувати сорбет, що відмінно освіжить у жарку погоду. Цей заморожений десерт можна їсти на сніданок, обід і вечерю.
Інформатор зібрав 5 рецептів сорбетів із фруктами, якими можна буде насолодитися в жарку погоду.
Сорбет з кавуна
Інгредієнти:
- 1 кг кавуна;
- 80 грамів цукрової пудри.
Спосіб приготування: кавун ретельно вимити й розрізати на шматки. Найкраще підійдуть стиглі цукристі кавуни. М’якоть кавуна відокремити від кірок, нарізати кубиками й ретельно видалити все насіння. Збити в блендері до однорідної маси. Додати цукрову пудру або інший підсолоджувач, знову збити.
Перелити отриману масу у форму і прибрати в морозилку. Для отримання правильної текстури сорбету кожні 30–60 хвилин діставати місткість із сорбетом і перемішувати його. При бажанні, необов’язково чекати повного застигання маси.
Чорничний сорбет
Інгредієнти:
- 600 грамів чорниці;
- 100 грамів цукру;
- 1 столова ложка води;
- 2 столових ложок соку лимона..
Спосіб приготування: з цукру, води й соку лимона зварити сироп і остудити. Заздалегідь заморожену чорницю залити охолодженим сиропом і ретельно все подрібнити блендером. Після цього сорбет ще на пару годин відправити в морозилку, а вже звідти — до столу.
Сорбет з дині
Інгредієнти:
- 1 диня;
- 85 грамів меду;
- 60 грамів води;
- 1 столова ложка соку лайма чи лимона;
- листочки свіжої м’яти.
Спосіб приготування: очистити диню від серцевини і шкірки, і нарізати на невеликі шматочки. Викласти шматочки дині на пергаментний папір і поставити в морозилку на 4–6 годин або на ніч. У гарячій воді розвести мед і залишити до повного охолодження.
Заморожену диню разом із соком, водою з медом і м’ятою подрібнити в блендері до однорідної консистенції м’якого морозива. Переставити сорбет у форму і відправити охолоджуватися в морозилку на 1 годину.
Лимонний сорбет
Інгредієнти:
- цедра 1 лимона (дрібно порубана в блендері або протерта на тертці);
- 200 мл води;
- половина склянки цукру;
- половина склянки лимонного соку;
- половина склянки газованої мінеральної води.
Спосіб приготування: змішати в каструлі цедру лимона, склянку води й цукор. Довести до кипіння, після чого зменшити вогонь. Кип’ятити на повільному вогні впродовж 5 хвилин, потім остудити. Висипати масу у форму і відправити в морозилку.
Вишневий сорбет
Інгредієнти:
- 350 грамів вишні;
- 150 грамів цукру;
- 150 мл води;
- 20 грамів цедри лимона;
Спосіб приготування: помити вишню, очистити від кісточок і збити в блендері, щоби вийшла однорідна маса. Потім у сотейник налити воду, додати цукор і варити на невеликому вогні, поки весь цукор не розчиниться.
Остудити сироп, змішати його з вишневою масою, додати лимонну цедру й добре перемішати. Поставити в морозилку на дві години.
Нагадаємо, 5 рецептів корисних солодощів, які будуть корисні для вашого організму, а також 5 рецептів домашнього лимонаду та морозива.
Крім того, 5 простих рецептів незвичайних сніданків, які можна швидко приготувати.
Також Інформатор писав, прості рецепти салатів, які можна приготувати до 30 хвилин.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте в нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.