5 рецептів сорбету з фруктами

Рецепти сорбету

5 рецептів сорбету з фруктами

Літо — сезон свіжих фруктів, з яких можна легко приготувати сорбет, що відмінно освіжить у жарку погоду. Цей заморожений десерт можна їсти на сніданок, обід і вечерю.

Інформатор зібрав 5 рецептів сорбетів із фруктами, якими можна буде насолодитися в жарку погоду.

Сорбет з кавуна

Інгредієнти:

  • 1 кг кавуна;
  • 80 грамів цукрової пудри.

Спосіб приготування: кавун ретельно вимити й розрізати на шматки. Найкраще підійдуть стиглі цукристі кавуни. М’якоть кавуна відокремити від кірок, нарізати кубиками й ретельно видалити все насіння. Збити в блендері до однорідної маси. Додати цукрову пудру або інший підсолоджувач, знову збити.

Перелити отриману масу у форму і прибрати в морозилку. Для отримання правильної текстури сорбету кожні 30–60 хвилин діставати місткість із сорбетом і перемішувати його. При бажанні, необов’язково чекати повного застигання маси.

5 рецептів сорбету з фруктами 1

Чорничний сорбет

Інгредієнти:

  •  600 грамів чорниці;
  • 100 грамів цукру;
  • 1 столова ложка води;
  • 2 столових ложок соку лимона..

Спосіб приготування: з цукру, води й соку лимона зварити сироп і остудити. Заздалегідь заморожену чорницю залити охолодженим сиропом і ретельно все подрібнити блендером. Після цього сорбет ще на пару годин відправити в морозилку, а вже звідти — до столу.

5 рецептів сорбету з фруктами 2

Сорбет з дині

Інгредієнти:

  • 1 диня;
  • 85 грамів меду;
  • 60 грамів води;
  • 1 столова ложка соку лайма чи лимона;
  • листочки свіжої м’яти.

Спосіб приготування: очистити диню від серцевини і шкірки, і нарізати на невеликі шматочки. Викласти шматочки дині на пергаментний папір і поставити в морозилку на 4–6 годин або на ніч. У гарячій воді розвести мед і залишити до повного охолодження.

Заморожену диню разом із соком, водою з медом і м’ятою подрібнити в блендері до однорідної консистенції м’якого морозива. Переставити сорбет у форму і відправити охолоджуватися в морозилку на 1 годину.

5 рецептів сорбету з фруктами 3

Лимонний сорбет

Інгредієнти:

  • цедра 1 лимона (дрібно порубана в блендері або протерта на тертці);
  • 200 мл води;
  • половина склянки цукру;
  • половина склянки лимонного соку;
  • половина склянки газованої мінеральної води.

Спосіб приготування: змішати в каструлі цедру лимона, склянку води й цукор. Довести до кипіння, після чого зменшити вогонь. Кип’ятити на повільному вогні впродовж 5 хвилин, потім остудити. Висипати масу у форму і відправити в морозилку.

5 рецептів сорбету з фруктами 4

Вишневий сорбет

Інгредієнти:

  • 350 грамів вишні;
  • 150 грамів цукру;
  • 150 мл води;
  • 20 грамів цедри лимона;

Спосіб приготування: помити вишню, очистити від кісточок і збити в блендері, щоби вийшла однорідна маса. Потім у сотейник налити воду, додати цукор і варити на невеликому вогні, поки весь цукор не розчиниться.

Остудити сироп, змішати його з вишневою масою, додати лимонну цедру й добре перемішати. Поставити в морозилку на дві години.

5 рецептів сорбету з фруктами 5

Нагадаємо, 5 рецептів корисних солодощів, які будуть корисні для вашого організму, а також 5 рецептів домашнього лимонаду та морозива.

Крім того, 5 простих рецептів незвичайних сніданків, які можна швидко приготувати.

Також Інформатор писав, прості рецепти салатів, які можна приготувати до 30 хвилин.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте в нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube