5 рецептів домашнього йогурту

Рецепти йогурту

5 рецептів домашнього йогурту

Йогурт - відмінне легке блюдо на сніданок або перекус. Цей десерт легко можна приготувати вдома.

Інформатор зібрав 5 рецептів йогуртів, які легко приготувати в домашніх умовах.

Ванільний йогурт з ягодами

Інгредієнти:

  • 1 пляшка закваски для йогурту;
  • 1 літр молока;
  • ванільна паличка;
  • чорниця;
  • полуниця;
  • малина.

Спосіб приготування: спочатку стерилізувати весь посуд, який буде використовуватися для приготування йогурту (можна окропом).

Вилити молоко в каструлю. Розрізати паличку ванілі уздовж, ножем виймаючи м'якоть і додати її в каструлю з молоком. Довести молоко до кипіння й кип'ятити 2-3 хв на невеликому вогні. Потім процідити молоко й дати йому охолонути до 40 градусів.

Викласти в молоко закваску й добре перемішати. Вилити молоко з закваскою в термос, загорнути його в теплу тканину й залишити в теплому місці на 5-6 годин. Готовий йогурт перелити в стерилізовані банки, зверху посипати ягодами, поставити в холодильник на кілька годин.

5 рецептів домашнього йогурту 1

Домашній банановий йогурт

Інгредієнти:

  • 1 літр молока 3,5% жирності;
  • 100 грамів цукрового піску;
  • 1 баночка йогурту для закваски без барвників;
  • 1 банан.

Спосіб приготування: закип'ятити молоко й остудити його до 30 градусів. Додати в молоко цукровий пісок, йогурт і подрібнений у блендері банан. Усе ретельно перемішати.

Загорнути каструлю рушником і прибрати в тепле місце на 6 годин, потім поставити в холодильник ще на кілька годин.

5 рецептів домашнього йогурту 2

Фруктовий йогурт в мультиварці

Інгредієнти:

  • 1 літр молока;
  • 200 грамів натурального йогурту;
  • 200 грамів фруктів або ягід за смаком.

Спосіб приготування: спочатку ретельно вимити баночки для йогурту, висушити і прожарити в духовці або мікрохвильовій печі.

Фрукти очистити від шкірки й подрібнити в блендері. Якщо використовуєте ягоди, після блендера потрібно протерти отриману суміш через сито, щоби позбутися дрібних кісточок. Закип'ятити молоко й остудити до 40 °С. Додати в молоко натуральний йогурт і ягідно-фруктову масу, перемішати до однорідного стану. Потім перелити підготовлене молоко в баночки.

На дно мультиварки постелити чисту тканинну серветку або силіконовий килимок. Встановити баночки в мультиварку, налити прямо в чашу теплу воду, щоби баночки були покриті на 1/3. Вимкнути режим «Йогурт». Через 7-8 годин баночки потрібно поставити в холодильник на кілька годин.

5 рецептів домашнього йогурту 3

Домашній йогурт на заквасці

Інгредієнти:

  • 1 літр молока;
  • 1 пляшка закваски.

Спосіб приготування: молоко закип'ятити й остудити до 40 °С. Суху закваску розчинити в декількох ложках молока і вилити в решту молока. Розлити по скляних баночках і накрити їх харчовою плівкою або кришками, закутати махровим рушником. Залишити для сквашування на 12-14 годин. Остудити в холодильнику 3-4 години.

5 рецептів домашнього йогурту 4

Натуральний йогурт у духовці

Інгредієнти:

  • 1 літр молока;
  • 200 грамів натурального йогурту.

Спосіб приготування: молоко закип'ятити й остудити до кімнатної температури. Йогурт розвести в 0,5 склянки молока.

Отриману закваску з'єднати з рештою молока і акуратно перемішати. Розлити молоко по скляних баночках, добре накрити кожну баночку фольгою й поставити їх у розігріту духовку до 50 °С. Щогодини включати духовку на 50 °С на 5-7 хвилин. Час приготування йогурту 6-8 годин. Готовий йогурт поставити в холодильник на ніч.

 5 рецептів домашнього йогурту 5

Нагадаємо, 5 рецептів корисних солодощів, які будуть корисні для вашого організму, а також 5 рецептів домашнього лимонаду й морозива.

Крім того, 5 простих рецептів незвичайних сніданків, які можна швидко приготувати.

Також Інформатор писав, прості рецепти салатів, які можна приготувати до 30 хвилин.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте в нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube