Ці поради допоможуть вам не викидати продукти і заощадити гроші
Ціни на продукти постійно ростуть, і не тільки в Україні. Але існують "сейли" - дні чи навіть тижні розпродажів, коли товари й продукти з поличок збувають інколи навіть за півціни. Проте, можливо, ви новачок у бюджетних покупках. Тому, перш ніж йти у супермаркет, складіть список того, що вам потрібно купити. А також порівняйте ціни, за якими ті чи інші продукти продавались - до знижки.
Чи можна заморожувати тверді сири, такі як моцарела та чеддер? Відповідь - так, якщо ви плануєте його розплавити. Отже. купіть та наріжте свіжу моцарелу й заморозьте її скибочками в пластиковому пакеті, який можна закривати.
Купіть і заморозьте вершкове масло або перетворіть його на тісто для печива чи пирогів. Щоб придбати масло дешевше, стежте за розпродажами під час таких свят, як Різдво та Великдень.
Молоко теж можна заморозити. Консистенція трохи зміниться, але воно все ще буде чудово підходити для випічки. Те саме стосується йогурту та знежирених вершків.
Не бійтеся купити кілька коробок, якщо ви помітите їх за хорошою ціною. Вони зберігаються від трьох до п’яти тижнів або й довше у холодильнику. Ви також можете заморозити збиті яйця у формочках для льоду, а потім помістити кубики в поліетиленовий пакет, який можна закривати. Коли буде потрібно, ви зможете розморожувати їх для використання у випічці або для яєчні.
Якщо ви знайдете хорошу пропозицію на м’ясо, то можете приготувати фрикадельки та заморозити їх для швидкої вечері. Готові фрикадельки чи пельмені можна готувати прямо з морозильної камери. Або купіть фарш оптом чи на розпродажі, а потім розділіть його на половини для заморожування.
Запасіться курячими стегенцями з кісткою, яловичиною, короткими ребрами, свинячою або баранячою лопаткою. Зберігайте контейнери в морозильній камері та холодильнику для майбутніх швидких страв.
Якщо ви набрали пару шматочків свіжого лосося, але не зовсім готові їх їсти, ви можете замаринувати їх до двох днів перед приготуванням.
Як тільки ви наїлися свіжих фруктів, приготуйте кекси, тістечка, швидкий хліб або начинку для пирогів, які ви можете заморозити, щоб насолодитися ними пізніше. Або наріжте та заморозьте ягоди, кісточкові фрукти, ананаси та манго й зберігайте в поліетиленовому пакеті, який можна закривати. Використовуйте в коктейлях або випічці. Також можна приготувати варення чи густий джем. Якщо у вас є надлишок яблук і груш, які погано замерзають, перетворіть їх на пюре.
Вибирайте овочі з тривалим терміном зберігання, такі як коренеплоди, цибуля, цвітна, брюссельська і білокачанна капуста.
Якщо ви помітили їх у продажу - або у вас є великий пучок, перетворіть їх на соус, щоб зберігати в холодильнику чи морозильній камері, оскільки інакше вони займають дуже багато місця. І якщо у вас є мішок зелені, який ось-ось стане слизьким, покладіть його в морозилку.
Шукайте пропозиції на заморожені фрукти й овочі, особливо на несезонні продукти, які любить ваша родина. Їх можна використовувати і супах, випічці, тушкованих і смажених стравах. І більшість уже нарізані, тому вам вже не потрібно різати їх. Спробуйте подати своїм дітям заморожені фрукти - ягоди, персики, манго чи ананаси - коли вони хочуть чогось солодкого.
Інколи купити знецінений пакет лимонів або лаймів набагато дешевше, ніж купувати їх окремо. Кілька відкладіть, а решту заморозьте.
Купуйте сушені боби. Вони коштують приблизно стільки ж, скільки банка квасолі, але дадуть у чотири рази більше. Злийте більшу частину рідини від варіння та заморозьте в герметичних контейнерах, щоб використовувати їх для майбутніх супів, вегетаріанських гамбургерів, хумусу та бобових салатів.
Банка помідорів дуже корисна, тому ніколи не буде поганою ідеєю додати більше таких в комору. Приготуйте великі порції томатного соусу, мінестроне або томатний карі та заморозьте їх.
Зберігайте хліб його в холодильнику або морозильній камері. Використовуйте черствий хліб, щоб приготувати грінки, французькі тости, хлібний пудинг або хлібні крихти.
Заморозьте пластівці в поліетиленовому пакеті, який можна закривати. Якщо у вас є надлишок, приготуйте ласощі з пластівців або пресуйте скоринки для пирога. Ви також можете використовувати несолодкі кукурудзяні пластівці на заміну хлібних крихт у випічці чи салатах.