"Ми готові до будь-якого формату діалогу, але є умова - повне й безумовне припинення вогню."
Трек «Боляче» — про ті стосунки, які давно мали б залишитися в минулому, але вперто не йдуть із голови. Про людей, які вже ніби відпустили, але ловлять себе на думці, що досі болить. Для тих, хто сміється на зустрічах, але подумки все одно шукає її очі. Хто робить вигляд, що забув, — але пам’ятає.
Випікати кекси вдома - справжні дрібниці
Історія виникнення кексу сягає часів існування Стародавнього Риму. "Кекс" отримав свою назву в Середньовіччі від англійського Kechel — пиріг. Сьогодні кекс є чимось святковим, чимось середнім між кондитерськими вишукуваннями та затишною домашньою випічкою.
Підготуйте потрібні інгредієнти. Зверніть увагу, творог має бути жирним і м'яким, добре розтиратися в однорідну масу, бути помірно вологим. Тому його краще придбати на ринку.
Подрібніть сир блендером, потрібна однорідна маса без грудок. Розтопіть вершкове масло в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Розтоплене вершкове масло обов'язково остудіть.
В окремій місткості міксером або віночком збийте яйця, всипте цукор або замінник цукру. Додайте на кінчику ножа ванілін.
Продовжуйте збивання. Додайте в яєчну масу протертий творог, збийте все до однорідності. Влийте розтоплене остигле масло. Добре перемішайте.
В отриману масу просійте борошно пшеничне, змішане з розпушувачем. Головне тут досягти бажаної густої консистенції. Тісто має вийти досить в'язким, трохи густішим, ніж на оладки.
Візьміть жароміцні порційні форми для кексів. Наповніть їх тістом на 2/3 висоти. Заздалегідь за 10-20 хвилин розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте вироби приблизно 20-30 хвилин до рум'яності та сухої шпажки.
Дістаньте форми. Остудіть випічку, перекладіть на гарну плоску посудину. Щедро припудріть їх цукровою пудрою, заваріть ароматний чай. Приємного чаювання!
Карамельний відтінок випічці надасть тростинний цукор. Щоб отримати тісто шоколадного кольору, потрібно додати какао. Туди ж можна додати традиційні горіхи, родзинки чи подрібнений шоколад.
Завжди орієнтуйтеся не так на кількість борошна, як на бажану консистенцію тіста.
Щоб творожне тісто вийшло вдалим, важливо ретельно поставитися до вибору творогу.
Неякісний продукт може зіпсувати випічку, тому що безпосередньо впливає на консистенцію, смак та кінцевий результат.
Зважайте на те, що духовки у всіх різні. Температура та час приготування можуть відрізнятися від зазначених у рецепті.
Чим менші у вас формочки і, відповідно, кекси, тим менше часу знадобиться на їхнє приготування. І навпаки.
Раніше Інформатор повідомляв, як приготувати смачні оладки.
Також ми писали, як приготувати сирний крем-суп на вершковій основі.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі «Інформатор Live». Підписатися на канал у Viber можна тут.