Як правильно варити кукурудзу. Прикрі помилки, які все псують

Не всі знають, як смачно приготувати кукурудзу, хоча на перший погляд здається, що в цьому немає нічого складного

Варена кукурудза
Кукурудза - дуже корисний продукт харчування

Кукурудза - дуже корисний продукт харчування. У ній безліч вітамінів, а також мікроелементів та інших цінних речовин. Однак не всі знають, як правильно варити кукурудзу, хоч на перший погляд здається, що в цьому немає нічого складного. Результат не завжди виходить очікуваним. Замість соковитої кукурудзи ми отримуємо суху і тверду.

Як правильно варити кукурудзу

Спочатку потрібно не помилитися у виборі кукурудзи для приготування. Свіжу молоду кукурудзу можна купити лише у сезон, що триває з липня до кінця серпня. Щоб переконатися у продукті, спробуйте на смак одне сире зернятко. Якщо воно світле, солодкувате і соковите, можете сміливо набирати оберемок жовтеньких качанів. А от якщо в зерні мало соку, а саме воно насичено жовте, відкладіть кукурудзу в бік. Це вірна ознака старого продукту.

Сире зернятко повинно бути світлим, солодкуватим і соковитим
Сире зернятко повинно бути світлим, солодкуватим і соковитим

Вже пізніше з'ясовується, що правильний вибір - це лише 50% успіху, а качани можна зіпсувати неправильним варінням. Розкажемо про помилки:

  • Для варіння кукурудзи використовуйте велику каструлю з товстим дном.
  • Якщо качани варяться для того, щоб бути з'їденими відразу без залишку, тоді має сенс їх почистити. Хоча багато хто стверджує, що варена з листям кукурудза смачніша.
  • Перед тим, як почати варити, кукурудзу краще замочити на годину в прохолодній воді, щоб прискорити майбутній процес варіння.
  • Не ріжте кукурудзу на частини, варіть повністю, щоб максимально зберегти сік.
  • Опускати кукурудзу потрібно в киплячу воду.
  • Не можна варити кукурудзу на великому вогні. Після закипання вогонь потрібно зробити менше.
  • Солити качани можна тільки після того, як вони опинилися на тарілці. Якщо протягом варіння посолити кукурудзу, то готові зерна стануть тільки твердішими і сухішими.
  • Готову кукурудзу не можна тримати у воді - соковитіше вона від цього не стане, але абсолютно точно зморщиться і стане негарною.
  • Після приготування злийте воду, накрийте каструлю кришкою і загорніть її в рушник. У такому стані качани мають провести ще 20-30 хвилин. За цей час кукурудза запариться і стане ще ніжнішою.

Кукурудзу їдять як гарячою, так і холодною. Можна качани нарізати кільцями і готувати на грилі. Маленькі молоді качани заготовляють на зиму або готують у духовці. Також їх можна маринувати та запікати у фользі у духовці. Варіантів приготування та подачі кукурудзи чимало, і у кожного народу вони свої.

Раніше Інформатор писав про те, що кукурудзу не потрібно варити. Соцмережі посварилися через незвичайний рецепт.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

 

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube