Найголовніше під час організації весілля – нічого не забути та не проґавити
Весілля є одним із найважливіших моментів, оскільки ви створюєте сім'ю, обираєте супутника життя, з яким, можливо, проживете до кінця своїх днів. Тому до питання організації весілля варто підходити з усією серйозністю.
Як правильно скласти план урочистості – читайте у матеріалі Інформатора .
В Україні великою популярністю користуються традиційні весілля з банкетом та розвагами у ресторані, куди приходять родичі та друзі. Тому розглядатимемо саме такий варіант свята.
Найголовніше під час організації весілля – нічого не забути та не проґавити. Все треба вчасно забронювати, обговорити, затвердити принаймні з майбутнім чоловіком чи дружиною. Для цього потрібна покрокова інструкція.
Про це варто почати думати приблизно за рік до весілля. Варто скласти перелік ресторанів, виходячи з дати розпису. Починайте одразу телефонувати туди та переглядати за потребою.
Якщо готуватися заздалегідь, не відкладаючи потім, можна заощадити. Раннє бронювання зазвичай позитивно впливає на кінцевий чек.
Зазначимо, що у хороших ресторанах певні дати можуть бути заброньовані навіть за два роки до весілля. Це варто враховувати.
Коли ви визначилися з місцем і датою, потрібно думати про гостей. Складіть попередній список людей, яких ви хочете бачити на своєму весіллі. Дайте собі кілька днів подумати, може, ви когось забули. Коли остаточно визначитеся і все буде готовим, можна запрошувати людей. Зазвичай це робиться за 2-3 місяці до весілля, щоб ваші гості змогли скоригувати свої плани та точно потрапити на ваше свято.
Люди з цих професій, які переважно працюють на весіллях, також нарозхват. Хороших спеціалістів можуть замовляти за рік. Тому одночасно з організацією місця та дати варто думати про те, хто вас розважатиме і увічнюватиме моменти урочистостей.
Запитайте у друзів, чи знають вони хороших фахівців. Як варіант, можна звернутися до агентства з організації заходів. Можливо, у вас є такі знайомі чи ви самі були на весіллі і якийсь ведучий чи музиканти вам сподобалися. Тут вибір – на ваш смак та гаманець.
Після вищезгаданого варто замислитись над тематикою весілля. Це може бути весілля в українському, європейському, англійському та італійському стилях. Прикраси варто підбирати відповідно до тематики.
Про це слід подбати приблизно за 1-3 місяці до весілля. Раніше не варто, так за цей час можна погладшати або схуднути, через це ваше вбрання буде виглядати на вас не так гарно, або зовсім ви його не зможете вдягнути.
Непоганим варіантом буде організувати весілля у стилі улюбленого десятиліття. Весільне плаття тих років якнайкраще підкреслить тематику вашого весілля.
Його варто складати приблизно за місяць до весілля. Радимо складати меню відповідно до тематики вашого весілля (європейське весілля – європейське меню).
Повноцінний бенкет з виходом їжі на людину має становити не менше 800-1000 грам. Алкоголь купуйте залежно від уподобань гостей. Як правило, вважається нормою 250-350 г міцних напоїв і 300-400 г вина.
Це дуже важливий момент заходу. Де б ви не відзначали весілля, обов'язково врахуйте варіант, коли, можливо, гостей потрібно буде розвозити готелями, будинками, вокзалами. Заздалегідь продумайте вид транспорту, прорахуйте зручний час його подачі, доведіть до відома гостей час і місце відправлення. І не забудьте його замовити.
Якщо ви берете на себе організацію поселення (а зазвичай так буває) приїжджих гостей, врахуйте форс-мажори. Зателефонуйте всім, уточніть кількість відвідувачів, обговоріть, хто з ким може жити в одному номері, на який термін бронювати номери. Можливо, хтось захоче залишитись, бо йому незручно повертатиметься додому в ніч після весілля.
Як варіант, можете попросити своїх друзів або родичів, які мешкають неподалік місця весілля, щоб вони надали притулок вашим гостям.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live . Підписатися на канал у Viber можна тут .