Ви здивуєтесь, скільки всього корисного можна робити із кави та її залишків!
Мало кого аромат кави залишає байдужим. Більшість із нас є відданими кавоманами. Кавою торгуєть на кожному розі, а у світі існує безліч рецептів приготування цього диво-напою. Однак, заварювання чи запарювання кави - це далеко не все, що можна робити із кавовими молотими зернами. Інформатор переконає вас у цьому.
Каву використовують у побуті, кулінарії, косметологіїї і садівництві. Але про все по порядку.
Ну із ким не траплялося - забули в холодильнику якийсь продукт, а він пропав і лишив по собі неприємне амбре.
Що ж робити? Звісно, викинути зіпсовані залишки продуктів й вимити полички холодильника. Втім, якщо це не допомогло, сміливо беріть молоті зерна кави і використовуйте як природний і надзвичайно надійний нейтралізатор неприємного запаху. Можете просто лишити в холодильнику відкритим кавовий жмих у кружці. А можете піти далі й, помістивши молоті зерна кави в тканину, порозкладати на поличках. Кава поглине сильні запахи, і проблему вирішено.
Сильний запах кави відганяє бліх. Просто протріть вашу собаку залишками кави - і бліх ви більше не побачите.
Якщо до вашої присадибної ділянки навідуються чужі тварини, зробіть наступне. Змішайте залишки густої та міцної кави із жмихом від цитрусових і розкладіть по куткам у дворі. Ви забудете про непрошених гостей, як мінімум сусідських кішок.
Виявляється, у кави є властивості, які збагачують землю. Тож, її можна використовувати для компостування, але будьте обережними. Вміст кави в компості не може перевищувати 20%.
Не викидайте залишки кави, особливо в тому разі, коли у вас є старі меблі, що потребують полірування. Це можна зробити саме за допомогою кавового жмиху. Натріть ним поверхню меблів, і вона знову заблищить!
Змішайте залишки кави із кокосовим маслом та втирайте цей диво-засіб в тіло хоча би раз на тиждень у якості антицелюлітного. Для користі волоссю треба омити його завареною міцною охолодженою кавою.
Цілком логічно, що любителям випити кави сподобається її і з'їсти. Ось пара ідей: додавайте терті зерна кави до крему або у якості присипки для десертів. Рідку каву можна додавати до тіста.
З кави виходять надзвичайно ароматні і принадні прикраси. Кавові зерна можна просто тримати у відкритій вазі, - і оку приємно, і простір наповнить аромат! Але це ще не все. Кавові зерна можна саджати на клей у довільному порядку. Результат вас вразить! Ось деякі з ідей.
Раніше Інформатор писав про хитрість, яка не дасть перетворити каву на помиї.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.