Представляємо вашій увазі сирні, абрикосові та гарбузові пончики
Ну хто не пам'ятає з дитинства смак запечених в олії солодких пончиків. Ці невигадливі, смачні і ситні ласощі і сьогодні дадуть фору багатьом вишукуванням кондитерів.
Інформатор зібрав для вас три рецепти – пальчики оближеш!
Продукти (на 6 порцій) | ||
Творог - 500 г | ||
Борошно - 1,5 склянки | ||
Яйця курячі – 3 шт. | ||
Цукор – 0,5 склянки | ||
Ванільний цукор - 1 пакетик (10 г) | ||
Розпушувач – 1 ч. ложка | ||
Рослинна олія для смаження - скільки піде | ||
Цукрова пудра - за смаком |
Рецепт
Сир розтираємо з цукром, додаємо яйця, добре перемішуємо. Борошно просіюємо. Потім додаємо борошно, ванільний цукор, розпушувач і все ретельно перемішуємо. Тісто готове.
Тісто поділяємо на три частини. Скочуємо тісто в ковбаски. Ковбаски розрізаємо на шматочки. Руками розкочуємо маленькі ковбаски, формуємо кільця.
Розігріваємо сковороду чи казанок. Наливаємо олію. Пончик можна повністю занурювати в олію, а можна наполовину (тоді при смаженні їх потрібно перевертати). Викладаємо пончики в гарячу олію, смажимо сирні пончики до золотистого кольору близько хвилини з кожного боку.
Готові сирні пончики викладаємо на серветку, щоб увібрався зайвий жир. Пончики можна посипати цукровою пудрою.
Продукти (на 11 порцій) | ||
Молоко - 125 мл | ||
Яйце - 1 шт. | ||
Цукор - 50 г | ||
Вершкове масло - 15 г | ||
Борошно - 300 г (2 неповні склянки місткістю 250 мл) | ||
Дріжджі сухі - 5 г | ||
Сіль - 1 щіпка | ||
Олія рослинна для смаження - 500 мл + для роботи з тістом | ||
Цукрова пудра для посипання (за бажанням) – 50 г | ||
* | ||
Для начинки: | ||
Абрикоси - 300 г | ||
Цукор - 15 г |
Рецепт
Абрикоси використовуємо стиглі, із щільною м'якоттю. Молоко підійде будь-якої жирності.
У сотейник вливаємо молоко. Додаємо вершкове масло. Прогріваємо, помішуючи, до розчинення масла. У глибоку миску вбиваємо яйце. Всипаємо сіль та цукор. Збиваємо віночком до однорідної суміші.
Вливаємо тепле молоко з маслом. Додаємо сухі дріжджі. Перемішуємо віночком. Всипаємо просіяне борошно. Перемішуємо ложкою до зволоження всієї сухої маси. Якщо тісто рідке і дуже липке, підсипаємо ще трохи борошна.
Вимішуємо тісто до однорідної гладкої консистенції, змащуючи руки олією, щоб не забивати тісто зайвим борошном. Змащуємо миску рослинною олією. Викладаємо тісто. Накриваємо рушником і відправляємо у тепле місце на 50-60 хвилин.
Миємо та сушимо абрикоси. Розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки. Половинки нарізаємо невеликими шматочками. Через годину тісто добре збільшиться в об'ємі та стане більш повітряним.
Кухонну дошку застеляємо пергаментом. Пергамент припиляємо невеликою кількістю борошна. Викладаємо тісто і розкочуємо в пласт завтовшки приблизно 0,5-0,7 см.
Вирізаємо круглі заготовки, діаметром близько 6 см. Тісто, що залишилося, збираємо в грудку, знову розкочуємо і вирізаємо кружечки. Вийде приблизно 22 заготовки.
На кожен кружечок тіста в центр викладаємо трохи абрикосової начинки. Трохи присипаємо цукром до смаку. Цукор можна не використати, якщо фрукти досить солодкі.
Защипуємо добре краї, закриваючи начинку, і надаємо заготовкам форму колобків. Заготовки накриваємо рушником і залишаємо на 15-25 хвилин у теплому місці.
Добре розігріваємо рослинну олію без запаху у відповідному посуді для смаження. Викладаємо порцію заготовок. Обсмажуємо до рум'яної скоринки з усіх боків на вогні трохи нижче за середній, близько 4-6 хвилин, щоб колобки зарум'янилися.
Дістаємо рум'яні пончики з гарячої олії та викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва олія.
Таким же чином смажимо решту. Посипаємо готові пончики цукровою пудрою.
|
Рецепт
Для приготування гарбузового пюре гарбуз потрібно очистити від шкірки та насіння і нарізати невеликими шматочками.
Далі, перекласти нарізаний гарбуз у каструльку. Влити 100 мл води та готувати гарбуз під кришкою близько 15-20 хвилин до повної готовності. Ще гарбуз для пюре можна запекти у духовці.
Далі перебиваємо готовий гарбуз блендером до отримання гладкого гарбузового пюре. Відміряємо необхідну кількість пюре (350 г) і даємо йому охолонути.
Поки гарбузове пюре остигає, готуємо опару для тіста. У миску наливаємо 50 мл теплої води (37-39°С), всипаємо чайну ложку цукру із загального обсягу, сухі дріжджі та столову ложку борошна також із загальної маси.
Перемішуємо та залишаємо опару на 15 хвилин у теплому місці. Готову опару переливаємо у велику миску, додаємо гарбузове пюре та яєчні жовтки. Сюди ж додаємо сік апельсина, цукор і сіль, що залишився.
Перемішуємо основу тіста віночком. Поступово вводимо все борошно і місимо тісто. Миску з гарбузовим тістом накриваємо чистим рушником і ставимо на 1,5 години в тепле місце. За цей час тісто 2-3 рази потрібно обім'яти.
Коли дріжджове тісто для пончиків підійде востаннє, обминати його не потрібно.
У глибокій каструлі або сотейнику нагріваємо достатню кількість олії. Беремо тісто двома столовими ложками, формуючи невеликі кульки. Опускаємо кульки в розігріту олію.
Смажимо пончики по 5-6 штук за раз. Під час смаження слідкуємо за тим, щоб вогонь не був надто великим, щоб пончики встигали прожарюватися всередині.
Смажимо пончики до рум'яної скоринки. Готові пончики викладаємо на серветку, паралельно опускаючи в олію чергову партію. При подачі гарбузові пончики обов'язково потрібно посипати цукровою пудрою.
Раніше Інформатор розповідав, як приготувати пишні сирники, як у бабусі.
Також ми писали про прості рецепти млинців на будь-який смак.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.