Улюбленець глядачів МастерШеф розповів, як мати та брат з сестрою переживають постійні обстріли Херсону
Учасник багатьох телевізійних шоу серед яких “МастерШеф. Професіонали” Алік Мкртчян відкрив, як насправді знімається ця програма. Також в інтерв’ю Мирославі Мандзюк він розказав, що вже рік не бував і рідному Херсоні через постійні бомбардування. Навіть мати просить його не повертатися, поки в місті не стане спокійніше.
Відомий кухар Алік Мкртчян вже давно живе в Києві, але всі його родичі залишилися у Херсоні. Не дивлячись на постійні обстріли міста і жертви серед людей мати та брат з сестрою відмовляються переїжджати. При тому самі заборонили йому приїхати на річницю смерті батька.
“В останнє в Херсоні я був у минулому році. Там живуть моя мама, сестра з сім’єю, брат з сім’єю - кожен ранок на зв’язку. Мурахи по шкірі, коли я бачу, що хтось дзвонить з Херсону. Одразу з'являються негативні думки, бо там жахлива ситуація - сильно бомблять і знищують цілі райони.
Була річниця смерті батька і мама спитала, чи приїду я. А я як раз готувався і зробив пам’ятник про який він мріяв. Але вона попросила мене залишитися в Києві, оскільки я всім їм зараз допомагаю, а в дорозі та самому Херсоні може будь-що трапитися. Тому я в цьому році не поїхав.
Іноді я не чую маму, коли розмовляю з нею, бо бомблять іноді щохвилини. Я за неї переймаюся, а вона каже, що вже звикла до цього. Вікна та будинки ходять ходуном цілодобово. І при цьому я ніяк не можу вплинути на те, щоб вони переїхали сюди. Пропоную їм зняти для них будинок, знайти роботу. Вони відмовляються. Кажуть: “Якщо ми поїдьмо, то для кого залишиться Херсон?”. - розповідає Алік Мкртчян.
Він пригадав, як батько багато років боровся з онкологією і протягнув набагато більше, ніж йому прогнозували лікарі. На думку Аліка це гарна мотиваційна історія для всіх людей, які зтикаються з якимось проблемами.
“Вже рік, як помер батько і мені досі важко, бо ми були прив’язані один до одного. Він помер досить молодим, йому було лише 68 років. Десь вісім років він боровся з раком.
Коли його виписали з лікарні нам сказали, що ще місяць-два. Тоді мама мене викликала до Херсону, щоб я приїхав попрощатися. Коли я приїхав у нього вже був жахливий стан. Але я взяв його документи і приїхавши до Києва стукав у кожні двері, щоб знайти лікаря, який зможе хоч якось полегшити йому життя. І так, завдяки моїй підтримці він зміг прожити ще вісім років.
Я розповідаю це для того, щоб люди не здавалися. Він тримався на якихось таблетках - 30 штук коштували 40 тисяч гривень. І він пив одну через на день. Люди думають, що у Аліка все з неба падає. Що за цією усмішкою нічого нема”, - каже Алік.
Алік сам себе називає королем м’яса. І не дивлячись на те, що він не виграв у шоу “МастерШеф. Професіонали” цей кухар все одно добре запам’ятався глядачам і став їхнім улюбленцем. Звісно, він відкрив деякі секрети знімального процесу.
“Те що бачать глядачі на “МастерШеф” в окремій програмі, це знімається три дні. Кожен конкурс, це один день. Поки нас привезуть на знімальний майданчик, загримирують і т.ін. Нас привозять на дев’яту ранку, а знімати починають у першій. Але лічильник часу, який показують, він правильний. Саме стільки нам дають на приготування страви.
Коли потім виносять вердикти, це ще пів дня, бо на кожного учасника дають хвилин 20-30. Потім, кожного з нас забирають давати інтерв’ю і воно триває годинами. Улюбленцем я став, тому що я не втомлювався і кайфував від процесу”, - згадує Алік.