"Ізраїль та Іран так давно воюють, що вже не знають, що, [хай йому грець], вони роблять", - сказав Трамп.
Я хочу, щоб цей трек став тим, що люди кидатимуть одне одному зі словами: «Коханий/кохана, дивись, це про нас». Бо він про те, як ми любимо навіть через відстань, через труднощі. Хочу, щоб ця пісня стала першим танцем на весіллях, нагадуючи, що ні війна, ні час, ні будь-які перешкоди не здатні зупинити справжнє кохання.
У Святвечір подають 12 пісних страв
В Україні Різдво вважається одним з головних християнських свят, в який за святковим столом збирається вся родина. Традиційно готують дванадцять страв, вони символізують дванадцять апостолів.
Інформатор зібрав традиційні страви на Різдво.
Головними обрядовими стравами є - кутя та узвар.Основною вимогою є те, що страви повинні бути пісними. Страви, що готуються в святвечір (варіюються в залежності від регіону):
Різдвяну кутю готують із пшениці, маку, волоських горіхів, родзинок і меду. Додають узвар, шоколад, курагу, чорнослив, родзинки або халву. Кутя може бути рідкою або густою, іноді її вважають за краще готувати з рису.
Компот із сухофруктів, обов'язково повинен бути присутнім на українському різдвяному столі. Він символізує очищення тіла і душі. Його готують із сушених яблук, груш, чорносливу, додають цукор або мед. За бажанням перед подачею узвар можна прикрасити цедрою лимона або апельсина.
Вареники готують з капустою або картоплею - вони символізують достаток. Їх подають з луковою піджаркою.
Голубці готують з гречкою, грибами, м'ясом або з рисом і овочами. Голубці символізуються з Божою любов'ю і Святим Духом.
Тушкована капуста з грибами. Капуста символізує єднання навколо однієї основи.
Грибний суп з вушками. Вушка - це маленькі пельмені з начинкою з грибів або капусти. Ця страва символізує продовження роду і плодючість. Подавати необхідно в глибокій тарілці.
Страви з квасолі та гороху символізують весну і відродження. Готують зазвичай в томатній підливі з цибулею і морквою.
Готують або запечений короп, мариновану скумбрію або оселедець. Вона символізує християнство.
Вінегрет - це салат з відварених овочів: картоплі, моркви, буряка, а також цибулі, зелені і солоних огірків. З солінь воліють квашену капусту, мариновані помідори і огірки, перці або баклажани.
Предки пекли домашній хліб з часником і горохом, його називали паляницею. На ній можна намалювати візерунки. Горох в цій страві символізував багатство, а часник - відганяв злих духів.
Тушкована картопля з цибулею і морквою, можна також приготувати рагу з овочів (кабачки, цибуля, помідори, морква, картопля).
Капусняк готують з пшона і овочів, родзинкою якого є квашена капуста. Також можна приготувати з рису. Борщ повинен бути пісним, без м'ясного бульйону. Він символізує кров дітей, убитих у Вифлеємі.
Традиційно запікають у духовці яблука з медом і горіхами.
На столі обов'язково повинна стояти свічка,запалювати яку повинен господар будинку. Вважається, що її вогонь очищає будинок від зла.
Нагадаємо, в Україні відзначили Різдво західного обряду. Крім того, рятувальники нагадали про правила безпечного використання свічок під час святкування Різдва.