«З початку великої війни чимало громадян віком 60 і більше років виявили бажання долучитись до захисту України. Але в українському законодавстві є обмеження щодо залучення до служби такої категорії громадян. Наш законопроєкт знімає ці обмеження»
Мені здається, сьогодні приховувати свої справжні емоції - стало модно. Бути "в ресурсі", бути "сильним", бути "успішним" - коли це лише картинка - це не ок. Я вірю, що найсильніші — це ті, хто можуть чесно сказати: мені зараз важко. І зняти свою маску. Хоч на кілька хвилин.
5 рецептів жахливо смачних страв на Хелловін
Напередодні Хелловіну хочеться зробити щось цікаве, щоб розважити своїх друзів і відчути атмосферу свята. Для цього можна приготувати тематичні страви. Традиційні страви на Хелловін — це солодощі, якими "відкупаються" від різноманітної нечисті. Для домашнього меню на це свято підійдуть різні закуски, десерти або випічка, виготовлені в стилі Хелловіну.
Інформатор підготував кілька рецептів страв, які виглядають моторошно, але насправді дуже смачні.
Інгредієнти:
Спосіб приготування: у каструлі розтопіть масло на середньому вогні та обсмажте подрібнені цибулю та часник. Влийте вино й готуйте 1-2 хвилини, доки не випарується майже вся рідина. Додайте томати, бульйон, гілочки орегано й доведіть до кипіння.
Зменште вогонь і варіть ще приблизно 45 хвилин, поки суп не загусне. Вийміть із нього трави та збити в блендері до однорідної консистенції. Помішуючи, влийте молоко та вершки, приправте сіллю та перцем.
Зробіть поглиблення в кожній кульці моцарели. Розріжте оливки поперек навпіл і вставте їх у сир. Розлийте суп по тарілках і викладіть у них по кілька сирних «очей».
Інгредієнти:
Спосіб приготування: викладіть у блендер фініки, рубаний шоколад, арахісову пасту та вівсяні пластівці та подрібніть. Сформуйте із солодкої маси пальці та викладіть на лист, застелений пергаментом.
З мигдальних пелюсток зробіть нігті. Заберіть деко в холодильник щонайменше на годину.
Інгредієнти:
Спосіб приготування: печиво подрібніть у крихту. Шоколад поламайте на невеликі шматочки, розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі та трохи остудіть.
Крем-сир з'єднайте з цукровою пудрою і збийте міксером у пишну масу. Введіть шоколад. Холодні вершки збийте міксером у густу пишну піну. Обережно змішайте вершки із сирною масою.
У порційні склянки чи креманки викладіть крем. Посипте десерт печивом та прикрасьте мармеладом.
Інгредієнти для тіста:
Інгредієнти для крему:
Спосіб приготування: Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть рослинною олією формочки для кексів.
Олію збийте міксером із цукровою пудрою до однорідності. Не зупиняючись, по черзі додайте яйця та ванільний екстракт, перемішайте. Борошно просійте та з'єднайте з какао та содою. Всипте половину борошна до масляної суміші, збийте до однорідності, додайте йогурт і ще раз збийте.
Додайте борошно, що залишилося, ретельно збийте. Форми на ¾ наповніть тестом. Випікайте кекси 20-25 хвилин в розігрітій духовці до готовності, дістаньте з форм і повністю остудіть.
У великій мисці з'єднайте білки, цукрову пудру та лимонну кислоту. Поставте миску на парову лазню так, щоби дно не торкалося води. Збивайте білки міксером 4-5 хвилин. Коли маса стане теплою та повітряною, а цукор повністю розчиниться, зніміть миску з вогню.
Збивайте білки ще 2-3 хвилини до стійких піків та блиску. Перекладіть масу в кондитерський мішок і видавіть її на кекси, що охолонули, у вигляді привидів. Залишіть капкейки на 3-4 хвилини.
Шоколад розтопіть на водяній бані або мікрохвильовій печі. Намалюйте шоколадом очі привидів.
Інгредієнти:
Спосіб приготування: збийте міксером розм'якшене вершкове масло з цукровою пудрою. Додайте яйце та екстракт ванілі, добре перемішайте. З'єднайте борошно із сіллю. Частинами додайте до масляно-цукрової суміші, замішуючи тісто. Загорніть його в плівку й заберіть у холодильник на 40 хвилин.
Відокремте приблизно ¼ тіста і сформуйте з нього «пальці» розміром із людський мізинець за довжиною та товщиною. Злегка притисніть у кількох місцях заготовки, щоби вони формою нагадували пальці, і ножем зробіть насічки-складки. На кінчик кожного пальця покладіть половинки мигдалю та вдавіть.
Форму або деко змастіть олією. Викладіть заготовки на відстані не менше ніж сантиметр один від одного. Готуйте печиво за температури 165 градусів приблизно 17–22 хвилини. Воно має трохи підрум'янитися. Остудіть печиво, відокремте мигдаль, налийте варення в місце його кріплення, і поверніть горіх назад.
Нагадаємо, Хелловін-2021: історія та головні традиції свята. Також у США школярам на Хелловін заборонили костюми із серіалу «Гра в кальмара».
Крім того, дивіться добірку жахів для перегляду на Хелловін.
Також Інформатор писав, як вирізати гарбуз на Хелловін.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі «Інформатор Live». Підписатися на канал у Viber можна тут.