Якщо неправильно зберігати продукти, то вся їжа швидко втратить свої корисні властивості та просто зіпсується. Пропонуємо подивитись добірку цікавих лайфхаків зі зберігання продуктів, які допоможуть зберегти їх свіжість.
Дев'ять геніальних лайфхаків для продуктів:
- Щоб печиво довше залишалося м'яким та свіжим, зберігайте його з часточкою яблука. Немає нічого приємнішого за м'які розсипчасті домашні печива прямо з духовки. Але через пару днів вони стають схожими на сухарики. Щоб печиво зберігало м'якість протягом кількох днів, зберігайте в контейнері з часточкою яблука.
- Якщо ви пересолили суп, не впадайте у відчай, ситуацію легко врятувати. Просто занурте в суп крупу в марлевому мішечку і проваріть близько 15 хвилин. Зайва сіль вбереться у крупу.
- Ні для кого не секрет, що з часом мед починає зацукруватися і набуває більш щільної консистенції. Корисні ласощі ніяк не псуються, але стає вже не такими апетитними. Якщо мед почав тверднути, до нього можна додати скибочки лимона. Там, де лежить цитрус, мед буде рідким.
- Поріжте будь-яку зелень і покладіть у форми для льоду, заливши оливковою олією. Це не тільки продовжить життя зелені, але й полегшить процес приготування салатів та інших страв.
- Зберігайте морозиво в поліетиленовому пакеті
Щоб морозиво не перетворювалося на морозилці на камінь, попередньо покладіть його в пакет.
- Як легко позбавитися від обвітрювання сиру в холодильнику? Просто змастіть його зріз вершковим маслом.
- Гриби рекомендується зберігати у холодильнику в паперовому пакеті, щоб вони могли "дихати". Однак незабаром вони все ж таки почнуть висихати і зморщуватися. Щоб цього уникнути, поверх грибів можна помістити злегка вологий паперовий рушник. Не забувайте щодня перевіряти його стан: коли рушник висохне, його знову слід змочити і трохи віджати.
- Свіжі томати набагато довше залишатимуться соковитими, якщо тримати їх у холодильнику плодоніжкою вниз. Незважаючи на те, що шкірка відмінно захищає плоди від висихання, волога з них виходить через ту область, де раніше було стебло.
- Як і у випадку з кабачками, персики не слід мити доти, доки ви не вирішите їх з'їсти. Пил цих фруктах є природним консервантом. Нестиглі персики можна зберігати в паперовому пакеті - так вони швидше дозріють. Стиглі плоди зберігаються в холодильнику тиждень, якщо викласти їх на полицю плодоніжкою вниз на невеликій відстані один від одного.
Кожен кухар на кухні має список своїх кулінарних секретів та лайфхаків. Тепер і у вас є свої особисті секрети, якими ви можете поділитись із близькими.
Раніше Інформатор писав про правила, які допоможуть не вбити холодильник і продукти влітку.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.