Ось це в Іспанії їдять на Великдень: в основі черствий хліб

Страву готували, щоб використовувати старий хліб, перетворюючи прості залишки на щось справді смачне

Рецепт, їжа, продукти, корисні поради, лайфхак, Великдень
Тепер Торріхас - символ Великодня в Іспанії!

В Іспанії до Великодня готують смачнючий яєчний хліб, але з використанням гарячих булочок, политих помаранчевим сиропом! Це дуже смачно і по-святковому. Спробуймо приготувати смакоту до свята в іспанському стилі і ми! Рецепт іспанської Великодньої страви торріхас (ласощі з черствого хліба, молока та цукру) сподобається всім українцям. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарні поради. 

Великодні торріхас з сиропом

Вам знадобиться:

  • Молоко - 500 мл.
  • Вершки - 50 мл.
  • Цукрова пудра - 100 г.
  • Кориця - 1 паличка.
  • Булочки типу Малятко, пампушок (можна засохлі)  - 6 штук.
  • Масло вершкове - 50 г.
  • Оливкова олія - 2 столові ложки. 
  • Яйця - 4 штуки.

Для сиропу:

  • Цукрова пудра - 150 г.
  • Шафран (або куркума) - дрібка.
  • Апельсин - ½ штуки.
Ця ароматна страва сподобається навіть дітям!
Ця ароматна страва сподобається навіть дітям!

Як готувати: 

Нагрійте молоко, вершки, цукор і корицю в каструлі середнього розміру, помішуючи, доки цукор не розчиниться. Зніміть з вогню та залиште на п'ять-десять хвилин, щоб настоятися та трохи охолонути.

Викладіть половинки гарячих булочок у неглибоку форму для запікання, в яку вони акуратно помістяться, потім залийте зверху теплою молочною сумішшю. Залиште замочуватися на 10-15 хвилин, перевертаючи їх на півдорозі.

Покладіть масло та оливкову олію у велику сковороду на середній вогонь. Партіями занурюйте кожну замочену половинку булочки у збите яйце, потім смажте дві-три хвилини, доки вони не стануть золотистими та карамелізованими з кожного боку. Тримайте в теплі в духовці на слабкому вогні, поки повторюєте з рештою половинок булочок.

Для сиропу покладіть цукор, шафран, апельсинову цедру та 150 мл води в невелику каструлю та доведіть до кипіння. Варіть на повільному вогні п'ять хвилин, поки суміш трохи не загусне, потім вийміть і видаліть апельсинову цедру. Подавайте торріхас теплими, щедро поливши їх сиропом.

Порада від Інформатора: для додаткового смаку змішайте дрібно натерту апельсинову цедру з маскарпоне або подібним вершковим сиром, щоб подавати разом.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube