Страву готували, щоб використовувати старий хліб, перетворюючи прості залишки на щось справді смачне
В Іспанії до Великодня готують смачнючий яєчний хліб, але з використанням гарячих булочок, политих помаранчевим сиропом! Це дуже смачно і по-святковому. Спробуймо приготувати смакоту до свята в іспанському стилі і ми! Рецепт іспанської Великодньої страви торріхас (ласощі з черствого хліба, молока та цукру) сподобається всім українцям. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарні поради.
Для сиропу:
Нагрійте молоко, вершки, цукор і корицю в каструлі середнього розміру, помішуючи, доки цукор не розчиниться. Зніміть з вогню та залиште на п'ять-десять хвилин, щоб настоятися та трохи охолонути.
Викладіть половинки гарячих булочок у неглибоку форму для запікання, в яку вони акуратно помістяться, потім залийте зверху теплою молочною сумішшю. Залиште замочуватися на 10-15 хвилин, перевертаючи їх на півдорозі.
Покладіть масло та оливкову олію у велику сковороду на середній вогонь. Партіями занурюйте кожну замочену половинку булочки у збите яйце, потім смажте дві-три хвилини, доки вони не стануть золотистими та карамелізованими з кожного боку. Тримайте в теплі в духовці на слабкому вогні, поки повторюєте з рештою половинок булочок.
Для сиропу покладіть цукор, шафран, апельсинову цедру та 150 мл води в невелику каструлю та доведіть до кипіння. Варіть на повільному вогні п'ять хвилин, поки суміш трохи не загусне, потім вийміть і видаліть апельсинову цедру. Подавайте торріхас теплими, щедро поливши їх сиропом.
Порада від Інформатора: для додаткового смаку змішайте дрібно натерту апельсинову цедру з маскарпоне або подібним вершковим сиром, щоб подавати разом.