У четвер та п'ятницю 26-27 грудня на небі сформується напружена конфігурація
«Для мене «Різдвяна» про час, якого завжди мало, який іноді хочеться зупинити, сповна насолодитися моментом щастя… Свята ж - це паузи, які дозволяють пригальмувати, озирнутися назад, побути - якщо є така можливість - з найріднішими. Для величезної кількості українців зібратися сьогодні на свята сімейним колом - справжня розкіш…», - Колос.
Хитрі лайфхаки для полегшення роботи з картоплею, щоб приготування страв стало ще легшим
Страви з картоплі - часті гості на столі в кожній сім'ї. Вони завжди виходять смачними та ситними, а приготувати їх під силу кожному. Інформатор ділиться корисними лайфхаками, щоб приготування страв стало ще легшим.
Як почистити молоду картоплю. Кладете картоплю у будь-яку глибоку ємність з ручками, насипаєте сіль, закриваєте посуд кришкою та трясете. Хвилина зарядки з картоплею і готово! Можете далі продовжувати готування.
Проведіть ножем по картоплі перед варінням, щоб потім швидко почистити її. Вимийте картоплю та проведіть по ній ножем по колу. Коли картопля звариться і охолоне, зніміть шкірку. Вийде набагато швидше, ніж чистити ножем або овочечисткою до варіння.
Як зменшити час варіння картоплі. Якщо покласти в каструлю з картоплею, що готується, шматочок вершкового масла, страва звариться набагато швидше і вдобавок набуде більш м'який і приємний смак. Вершкове масло можна замінити рослинним або маргарином: жир у складі цих продуктів створить під час готування плівку, під якою картопля швидко звариться.
Щітка, сітка або металевий йоржик. Помити, потерти картоплю легким натиском по шкірці. Це безпечніше ніж користуватися ножем. Та й таким чином "вбиваєте двох зайців" - змивачи бруд із поверхні та зчищаючи податливу шкірку. Легкість зняття шкіри залежить від того, наскільки вона молода. Якщо злазить не дуже, значить потрібно придавлювати йоржиком.
Як ідеально посмажити картоплю. Щоб ідеально посмажити картоплю, вибирайте сорт із низьким вмістом крохмалю. На вигляд це світлі, жовті чи рожеві бульби. Перед смаженням обсушіть скибочки картоплі паперовими рушниками. Опускайте картопля у вже розігріте масло і смажте в один шар, часто не перевертаючи. Соліть страву тільки в кінці готування.
Раніше Інформатор писав про хитрощі для невмілих господинь. Пересолену страву можна врятувати шампанським.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.