Переваги джину з тоніком перед іншими алкогольними напоями хоч і не значні, але вони є
Про шкоду алкоголю для організму людини говорили багато, але все одно жодне свято не обходиться без келиха вина чи склянки більш міцного напою. Проте не весь алкоголь однаково впливає на здоров'я. Деякі його види, як з'ясувалось, можуть стати більш безпечним варіантом. Як, наприклад, джин з тоніком.
Як пише видання The Daily Telegraph, посилаючись на дієтологів, якщо у планах немає відмови від алкоголю, то на свята краще віддати перевагу джин-тоніку, ніж обрати червоного вина. Все тому, що вино досить солодке і містить багато сульфатів, що може завдати шкоди травній системі. Пиво теж не кращий варіант, бо містить багато вуглеводів і може причинити стрибок рівня цукру в крові.

Одна порція джин-тоніка містить приблизно 50 калорій у порівнянні зі 130 калоріями у середньому келиху червоного або білого вина або 300 калоріями у бокалі пива. У розрізі тижня, якщо споживати напій щодня, це може вивільнити до 900 калорій. Це звісно небагато, але все одно може позначитись на фігурі у період вечірок, як на Різдво чи Новий рік.
Одна порція джину містить нуль грамів цукру, а також не містить вуглеводів. Тим часом у пиві їх 10-15 грам на келих, а у сидрі взагалі до 40 грамів на склянку. Це одна з причин, чому джин п’ють ті, хто дотримується кето дієти. Він з меншою ймовірністю виведе ваше тіло зі стану спалювання жиру.
Джин також менш впливатиме на рівень цукру в крові. Це ще один фактор, який робить його кращим варіантом для збереження вашої талії. І хоча горілку та ром зазвичай змішують із газованими солодкими напоями, цукру у тоніку зазвичай містить близько 7,6 грама на склянку 200 мл, порівняно з 21,2 г у 200 мл Кока-коли.
Джин готується шляхом заварювання нейтрального зерна з ягід ялівцю та інших рослинних інгредієнтів, таких як лимонна цедра, насіння коріандру, кардамон або чебрець. Ягоди ялівцю містять флавоноїди, а також велику кількість вітаміну C, який покращує кровообіг і допомагає запобігати застуді, а також антиоксиданти, що сприяють регенерації шкіри. Ці ягоди також можуть прискорити травну систему та заспокоїти запалення.
Хоча кількість цих "смаколиків" в одній порції джину дуже незначна, їх дію можна підсилити, додавши фруктового соку, цедру лимона чи апельсину, або шматочки фруктів.
Зазвичай, вживаючи джин з тоніком, ви випиваєте небагато алкоголю. Бо до нього додають лід, який розбавляє концентрацію, дозволяючи пити протягом тривалого часу. Відсутність штучних підсоложувачів та ароматизаторів також не стимулює до збільшення кількості вживання напою. Тож обирають алкоголь для святкового стола віддаете перевагу джину з тоніком.