До весняного борщику додають три різні види яєць
В Одеській області у місті Чорноморськ у суботу, 12 квітня, встановили національний рекорд з приготування зеленого борщу. Захід відбувся на честь 52-річчя міста. Кулінари приготували аж дві тонни смачної страви. Утім є секрет — до зеленого борщу додають одразу три види яєць.
Про рекорд з приготування зеленого борщу повідомив мер міста Василь Гуляєв. Відвідувачам заходу пропонували борщ зі страусиними, курячими та перепелиними яйцями. Сертифікат про рекорд мер проілюстрував у прямому ефірі.
"52-річниця заснування Чорноморська. Біля нашого чудового Палацу спорту сьогодні був зафіксований національний рекорд України з виготовлення зеленого борщу", — зазначив мер.
Для приготування борщу кулінари використали 100 різних яєць. Також під час заходу відбувався благодійний ярмарок, на якому збирали кошти для ЗСУ.
У Києві вшановують національну страву - запашний український борщ. Цій страві у столиці відвели свій день - День українського борщу, який заведено святкувати у другу неділю вересня. Цього року 10 вересня в Солом'янському районі столиці вирішили нагадати киянам та гостям міста про їхню культурну спадщину, встановивши у сквері на Повітрофлотському проспекті унікальну і квасиву композицію з квітів.
Раніше в Україні встановили рекорд з приготування борщу. Представники 25-ти регіонів країни одночасно приготували різні варіації національного блюда, згідно із сімейними рецептами.