"Ізраїль та Іран так давно воюють, що вже не знають, що, [хай йому грець], вони роблять", - сказав Трамп.
Я хочу, щоб цей трек став тим, що люди кидатимуть одне одному зі словами: «Коханий/кохана, дивись, це про нас». Бо він про те, як ми любимо навіть через відстань, через труднощі. Хочу, щоб ця пісня стала першим танцем на весіллях, нагадуючи, що ні війна, ні час, ні будь-які перешкоди не здатні зупинити справжнє кохання.
Ми пропонуємо вашій увазі як традиційні, так і незвичайні рецепти приготування куті до різдвяного столу
Головна страва Різдвяної вечері - кутя. Саме її потрібно покуштувати за столом в першу чергу, як благословення до вечері і на прийдешню удачу.
Інформатор зібрав кілька рецептів страв і опис звичаїв приготування куті, які обов'язково стануть в нагоді всім і кожному.
Кутя «Традиційна»
Традиційний варіант страви готують з очищеної пшениці, з додаванням маку, волоських горіхів, родзинок і меду.
Кутя «Щедра»
Страву готують із пшениці або рису з додаванням молочних продуктів і масла, різних сухофруктів, як то: чорносливу і кураги, а так само лісових горіхів і фундуку.
Кутя «Пісна»
Таку кутю зазвичай готують з рису або пшона, до неї подають узвар.
Кутя «Голодна»
Готується з булгура або перловки з медом. Можна додати цукати або варення.
Лайфхак з приготування класичної куті
ТОП-3 незвичайних рецептів куті
Кутя в гарбузі
Зрізуємо в гарбузі верхівку- «кришку», вибираємо м'якоть і насіння. Всередину гарбуза відправляємо частину родзинок, чорносливу та кураги і все це ставимо в заздалегідь розігріту духовку.
Далі добре промиваємо крупу (пшеницю або рис), заливаємо гарячою водою, варимо в каструлі на повільному вогні до м'якості, періодично доливаючи гарячу воду. Мак теж промиваємо і запарюємо гарячою водою (але не окропом!) На 2-3 години. Після чого розтираємо і додаємо в масу мед, ваніль і корицю до смаку.
На завершення з'єднуємо крупу з перетертим маком, що залишилися сухофруктами і горіхами, добре перемішуємо і додаємо в гарбуз. Якщо суміш виходить сухуватою, то можна додати пару ложок узвару. Гарбуз з начинкою знову відправляємо до духовки, на пару хвилин. Після - охолодити і подавати до столу.
З шоколадом і халвою
Готуємо пшеницю: добре промиваємо, заливаємо гарячою водою, варимо в каструлі на повільному вогні до м'якості. Після охолоджуємо крупу. Мак запарюємо і гарненько розтираємо. Промиваємо, запарюємо і обсушуємо родзинки. Потім з'єднуємо холодну пшеницю, мак, горіхи, родзинки, мед. Можна додати трохи узвару. Халву і шоколад ріжемо невеликими шматочками і акуратно додаємо до куті.
З ячменю з замороженими ягодами
Ячмінь замочується на ніч у холодній воді. Потім в тій же воді варимо крупу на слабкому вогні не менше години, поки не стане напівм'якою. Далі додаємо цукор або мед, заздалегідь промиті родзинки і варимо на слабкому вогні ще півгодини. На завершення додаємо заздалегідь розморожені ягоди та горіхи. До столу таку кутю подають охолодженою.
Раніше Інформатор повідомляв, скільки українців святкують Різдво .
Також читайте, що прийнято ставити на різдвяний стіл .