“Я готовий на все заради миру в Україні. Якщо завтра Україну приймуть до ЄС та НАТО, я більше не потрібний. Але поки цього не буде, я захищатиму свою країну”
"Це був такий час, коли всі записувалися до тероборони, і були великі черги. Я попросив зайняти мені місце в черзі, щоб я зміг записатися"
Всі ми інколи вдаємо, що все добре, хоча по факту ні. В такі моменти твоє тіло ніби онімівше від душевного болю хоче втекти кудись на вулицю, де холодно і вогко, бо тільки там твій внутрішній стан співпадає з тим що назовні. Задихаючись, ти кричиш в пустоту про те, як тобі погано.
Ми пропонуємо вашій увазі як традиційні, так і незвичайні рецепти приготування куті до різдвяного столу
Головна страва Різдвяної вечері - кутя. Саме її потрібно покуштувати за столом в першу чергу, як благословення до вечері і на прийдешню удачу.
Інформатор зібрав кілька рецептів страв і опис звичаїв приготування куті, які обов'язково стануть в нагоді всім і кожному.
Кутя «Традиційна»
Традиційний варіант страви готують з очищеної пшениці, з додаванням маку, волоських горіхів, родзинок і меду.
Кутя «Щедра»
Страву готують із пшениці або рису з додаванням молочних продуктів і масла, різних сухофруктів, як то: чорносливу і кураги, а так само лісових горіхів і фундуку.
Кутя «Пісна»
Таку кутю зазвичай готують з рису або пшона, до неї подають узвар.
Кутя «Голодна»
Готується з булгура або перловки з медом. Можна додати цукати або варення.
Лайфхак з приготування класичної куті
ТОП-3 незвичайних рецептів куті
Кутя в гарбузі
Зрізуємо в гарбузі верхівку- «кришку», вибираємо м'якоть і насіння. Всередину гарбуза відправляємо частину родзинок, чорносливу та кураги і все це ставимо в заздалегідь розігріту духовку.
Далі добре промиваємо крупу (пшеницю або рис), заливаємо гарячою водою, варимо в каструлі на повільному вогні до м'якості, періодично доливаючи гарячу воду. Мак теж промиваємо і запарюємо гарячою водою (але не окропом!) На 2-3 години. Після чого розтираємо і додаємо в масу мед, ваніль і корицю до смаку.
На завершення з'єднуємо крупу з перетертим маком, що залишилися сухофруктами і горіхами, добре перемішуємо і додаємо в гарбуз. Якщо суміш виходить сухуватою, то можна додати пару ложок узвару. Гарбуз з начинкою знову відправляємо до духовки, на пару хвилин. Після - охолодити і подавати до столу.
З шоколадом і халвою
Готуємо пшеницю: добре промиваємо, заливаємо гарячою водою, варимо в каструлі на повільному вогні до м'якості. Після охолоджуємо крупу. Мак запарюємо і гарненько розтираємо. Промиваємо, запарюємо і обсушуємо родзинки. Потім з'єднуємо холодну пшеницю, мак, горіхи, родзинки, мед. Можна додати трохи узвару. Халву і шоколад ріжемо невеликими шматочками і акуратно додаємо до куті.
З ячменю з замороженими ягодами
Ячмінь замочується на ніч у холодній воді. Потім в тій же воді варимо крупу на слабкому вогні не менше години, поки не стане напівм'якою. Далі додаємо цукор або мед, заздалегідь промиті родзинки і варимо на слабкому вогні ще півгодини. На завершення додаємо заздалегідь розморожені ягоди та горіхи. До столу таку кутю подають охолодженою.
Раніше Інформатор повідомляв, скільки українців святкують Різдво .
Також читайте, що прийнято ставити на різдвяний стіл .