У четвер та п'ятницю 26-27 грудня на небі сформується напружена конфігурація
«Для мене «Різдвяна» про час, якого завжди мало, який іноді хочеться зупинити, сповна насолодитися моментом щастя… Свята ж - це паузи, які дозволяють пригальмувати, озирнутися назад, побути - якщо є така можливість - з найріднішими. Для величезної кількості українців зібратися сьогодні на свята сімейним колом - справжня розкіш…», - Колос.
У повністю здорових проблем із вживанням цієї ягоди не виникне
На полицях магазинів та супермаркетів України вже почала з’являтися полуниця, на яку люди чекали майже рік. Втім, не всі знають, що ця смачна і солодка ягода може бути небезпечною у разі певних станів або проблем зі здоров’ям.
Про те, кому не можна вживати полуницю, йдеться у матеріалі “ТСН”. Зазначається, що у повністю здорових проблем із вживанням цієї ягоди не виникне.
Полуниця містить антивікові флавоноїди, антиоксиданти – антоціани та катехіни, які знижують ризик розвитку хронічних хвороб, у тому числі раку, серцево-судинних захворювань. Зокрема, Полуниця є джерелом безлічі антиоксидантів, у тому числі лютеоліну, галової кислоти, флавоноїдів, кверцетину та багатьох інших. Полуниця містить два вітаміни, які діють як антиоксиданти в організмі – вітамін A (у вигляді бета-каротину) та вітамін C (у вигляді аскорбінової кислоти). Обидва діють як перша лінія захисту організму, зменшуючи ушкодження клітин, спричинене вільними радикалами.
В Україні на ринках та в супермаркетах вже з'явилася полуниця. Зазвичай перші урожаї цієї ягоди можуть містити багато хімії, тому купляти їх не поспішають. Проте все є можна обрати смачну полуницю без нітратів, під час вибору потрібно звернути увагу всього на 5 речей. Зокрема, на колір, запах, плодоніжку, насіння на ягодах та структуру.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.