"Якщо ми говоримо з Путіним, і ми в тих умовах, які є зараз, не посилені, – це на вході програшний статус для України. Це не про справедливий мир"
Сонце увійде в активний і заповзятливий знак Стрільця: підвищиться наш ентузіазм, енергійність, бажання діяти, змінювати своє життя
Український співак DISCOMAN презентує новий запальний трек “Тік-Так” у співпраці з іспанським репером DEVID. У кліпі до нього відомий боксер Денис Берінчик постав у ролі героя-коханця і продемонстрував свої танцювальні здібності.
Завершився перший етап реформи шкільного харчування
В Україні новий порядок організації харчування в навчальних та дитячих закладах оздоровлення запрацює з 1 вересня цього року. Розроблені норми націлені зробити шкільне харчування більш збалансованим і корисним для дітей.
Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України,передає Інформатор .
З'явилися нові норми розподілу білків, жирів та вуглеводів, які повинні містити страви школярів. Особлива увага при організації харчування приділятиметься зниженню кількості спожитого цукру. Зокрема, вміст цукрів у харчових продуктах, призначених для продажу в буфетах, пропонованих школярам, і в харчових продуктах, які використовуються для приготування готових страв, обмежується на рівні не більше 10г на 100 г / мл харчового продукту.
Серед інших змін норм, які запрацюють з 1 вересня поточного року:
"Важливим елементом забезпечення всіх школярів здоровою та безпечною їжею є врахування особливих дієтичних потреб дитини. В залежності від цих потреб дітей повинні обов'язково інформувати щодо тих харчових елементів в складі страв, які можуть викликати погіршення стану здоров'я або алергічну реакцію", - наголошується у повідомленні.
Дітям з харчовою алергією на молоко і молочні продукти (відповідно за медичною довідкою, виданою лікарем загальної практики - сімейним лікарем або лікарем-педіатром, в якій зазначено особливі дієтичні потреби дитини з встановленим діагнозом) для харчування пропонуватимуть рослинні напої. А школярам з підтвердженим діагнозом целіакія (непереносимість глютену) повинні пропонуватися продукти і страви, що не містять глютену і його слідів, перелік яких є в документі.
Відзначимо, що в школах для учнів усіх класів незалежно від навчальної зміни повинно бути організовано щонайменше одноразове гаряче харчування.
Нагадаємо, в Україні дозволили організовувати кейтеринг в навчальних закладах. Зі шкільних їдалень повинні зникнути газовані напої та напівфабрикати.Крім того, в Україні з'явиться сайт з реформування системи шкільного харчування .
Також Інформатор розповідав, що дитяче харчування українців планують перевести на європейські стандарти.