У четвер та п'ятницю 26-27 грудня на небі сформується напружена конфігурація
"Ця пісня про кохання, складнощі в стосунках, випробування, надію на краще попри всі негаразди та про силу рухатись далі. Глибокі емоції, текст, дещо мрійливий приспів створюють відчуття віри у світле майбутнє, де щастя можливе. P.S. Не переймайтесь, пишу пісні не тільки про історії зі свого життя, а й із життя інших людей, або ж вигадую ситуації. І ця пісня саме такого сюжету".
Подають оладки з молоком та медом або фруктовими соусами
Оладки – пишні, ніжні, повітряні, наче пончики. Просте блюдо, що пахне домашнім затишком, знайоме з дитинства. А ще це швидкий спосіб апетитно і ситно перекусити у будь-який час доби – вранці, в обід та ввечері.
Інформатор підготував простий рецепт оладок, який порадує будь-яку господиню.
кефір (підігріти) | 250 мл |
---|---|
яйце | 1 шт |
цукор | 1 ст.л. с гіркою |
ванільний цукор |
1/3 ч.л. або 0,5 ч.л. ванільного экстракту |
сіль | дрібка |
сода | 1/3 ч.л. |
борошно | 230 г (можливо трохи менше або трохи більше, до потрібної густоти) |
рослинна олія для жарки |
У миску розбиваємо яйце, додаємо цукор і ваніль. Вливаємо кефір. Тепер у кілька прийомів додаємо просіює, борошно, що і добре перемішуємо тісто: орієнтуємося по консистенції, тісто має вийти приблизно такої густоти: не рідким і не густим, воно ніби сповзає з ложки.
І наприкінці додаємо в тісто 1/3 чайної ложки соди і ретельно перемішуємо. Соду гасити не потрібно, вона погаситься кефіром. Готовому тісту можна дати постояти 15 хвилин, щоб оладки були ще пишнішими. Ще один момент - тісто більше не перемішуємо, просто набираємо ложку тіста з краю миски, коли почнемо смажити оладки.
У сковороді розігріваємо олію. І викладаємо тісто ложкою на гарячу пательню. Смажимо оладки на середньому вогні з одного боку, потім перевертаємо та смажимо до рум'яності з іншого боку.
Перевертаємо і даємо зарум'янитися з іншого боку. Також уважно стежимо за вогнем. Якщо нагрівання буде оптимальним, то оладки встигнуть добре піднятися, повністю пропечуться всередині і не опадуть після того, як ви знімете їх з вогню.
Подають оладки з молоком та медом або фруктовими соусами.
Щоб ваші оладки вийшли ідеальними, тісто не треба забивати борошном.
Кефір варто взяти кімнатної температури, а якщо тільки дістали його з холодильника, його потрібно трохи підігріти, приблизно до температури 37 градусів.
Сода додається в останню чергу. Тісто можна залишити постояти на 15 хвилин - так оладки вийдуть пишнішими.
Раніше Інформатор розповідав про простий рецепт шарлотки з яблуками .
Нагадаємо, ми писали, як приготувати крем-брюле: простий рецепт складного десерту.
Також Інформатор писав, як приготувати лаваш вдома: прості рецепти.
Крім того, як приготувати гарячий шоколад вдома: 5 рецептів на будь-який смак.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live . Підписатися на канал у Viber можна тут .