Як приготувати смачні оладки: простий рецепт

Читать на русском

Подають оладки з молоком та медом або фруктовими соусами

Читать на русском
Як приготувати смачні оладки: простий рецепт

Подають оладки з молоком та медом або фруктовими соусами

Оладки – пишні, ніжні, повітряні, наче пончики. Просте блюдо, що пахне домашнім затишком, знайоме з дитинства. А ще це швидкий спосіб апетитно і ситно перекусити у будь-який час доби – вранці, в обід та ввечері. 

Інформатор підготував простий рецепт оладок, який порадує будь-яку господиню. 

Які продукти знадобляться

  • борошно,
  • яйця,
  • кефір,
  • сіль,
  • сода,
  • цукор,
  • ваніль.

 

кефір (підігріти) 250 мл
яйце 1 шт
цукор 1 ст.л. с гіркою
ванільний цукор
1/3 ч.л. або 0,5 ч.л. ванільного экстракту
сіль дрібка
сода 1/3 ч.л.
борошно 230 г (можливо трохи менше або трохи більше, до потрібної густоти)
рослинна олія для жарки

Як приготувати смачні оладки: простий рецепт 1

Рецепт

У миску розбиваємо яйце, додаємо цукор і ваніль. Вливаємо кефір. Тепер у кілька прийомів додаємо просіює, борошно, що і добре перемішуємо тісто: орієнтуємося по консистенції, тісто має вийти приблизно такої густоти: не рідким і не густим, воно ніби сповзає з ложки.

І наприкінці додаємо в тісто 1/3 чайної ложки соди і ретельно перемішуємо. Соду гасити не потрібно, вона погаситься кефіром. Готовому тісту можна дати постояти 15 хвилин, щоб оладки були ще пишнішими. Ще один момент - тісто більше не перемішуємо, просто набираємо ложку тіста з краю миски, коли почнемо смажити оладки.

У сковороді розігріваємо олію. І викладаємо тісто ложкою на гарячу пательню. Смажимо оладки на середньому вогні з одного боку, потім перевертаємо та смажимо до рум'яності з іншого боку.

Перевертаємо і даємо зарум'янитися з іншого боку. Також уважно стежимо за вогнем. Якщо нагрівання буде оптимальним, то оладки встигнуть добре піднятися, повністю пропечуться всередині і не опадуть після того, як ви знімете їх з вогню.

Подають оладки з молоком та медом або фруктовими соусами. 

Лайфхаки

Щоб ваші оладки вийшли ідеальними, тісто не треба забивати борошном

Кефір варто взяти кімнатної температури, а якщо тільки дістали його з холодильника, його потрібно трохи підігріти, приблизно до температури 37 градусів.

Сода додається в останню чергу. Тісто можна залишити постояти на 15 хвилин - так оладки вийдуть пишнішими. 

 

Як приготувати смачні оладки: простий рецепт 2

Раніше Інформатор розповідав про простий рецепт шарлотки з яблуками .

Нагадаємо, ми писали, як приготувати крем-брюле: простий рецепт складного десерту.

Також Інформатор писав, як приготувати лаваш вдома: прості рецепти.

Крім того, як приготувати гарячий шоколад вдома: 5 рецептів на будь-який смак.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте на нашому Telegram-каналі  Інформатор Live . Підписатися на канал у Viber можна тут .

 

 

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.