Гаспачо з креветками від української хореографині виходить дуже легким та ніжним
Хореографиня та танцюристка, переможниця п’ятого сезону шоу "Танці з зірками" Ілона Гвоздьова 5 серпня відзначає день народження. Їй виповнилось 37 років. У неї неймовірна запальна вдача, а енергія прямо ллється з дівчини. ЇЇ танці завжди заряджають позитивом і зачаровують професіоналізмом. Гвоздьова неодноразово казала, що такий шалений ритм життя її не обтяжує, а навпаки надихає. Якщо треба перезавантажитись, то це питання до кухні.
Ні, вона не наїдає боки, а готує у задоволення смачні і корисні страви, якими потім годує рідних і близьких. Хореографиня каже, що для неї кулінарія, то про естетичне і емоційне задоволення. Колись вона навіть мала власний блокнот, де записувала домашнє меню на кожен день. Серед коронних страв Гвоздьової борщ, суп Том Ям та сирний місо-суп із сьомгою. Вона обожнює додати до страв соєвий соус, соус Теріякі, кунжутне насіння і спаржу. Цього разу танцівниця поділилась зі своїми шанувальниками рецептом холодного супу гаспачо. Він виходить дуже смачним та освіжаючим, що дуже актуально у літню спеку. Тож давайте готувати.
Миєте та чистите овочі. Перець, помідор та цибулю нарізаєте напівкільцями та викладаєте на деко, попередньо застелене пергаментом та збризнуте оливковою олією. Посипаємо сушеним базиліком та відправляєте у духовку розігріту до 170 градусів. Запікаєте 10–15 хвилин.
Тим часом ставите на вогонь пательню, збризкуєте маслом та обсмажуєте на ній креветки 3-4 хвилини. Приправляєте сушеним часником та спецією лемонграс. Вимикаєте та знімаєте на тарілку.
Коли овочі запеклись і трохи охололи, перекладаєте їх у блендер, додаєте часник, базилік та лід. Солите і перчите та перебиваєте до однорідної текстури. Викладаєте гаспачо у тарілку, додаєте креветки й прикрашаєте гілочкою базиліку. Можна смакувати!
Поради від Інформатора: щоб покращити смак гаспачо можна додати авокадо і невелику кількість томатне пюре. Додавання свіжого лимонного соку підкреслить смак креветок та збалансує жирність супу.
Посмотреть эту публикацию в Instagram