Де мої сто грамів під крепліки: улюблена страва Леоніда Бикова

Існує кілька варіантів приготування вареників, але цей рецепт найцікавіший

Рецепт
Ці вареники чудово підійдуть до пісного столу на Святвечір.

Українська кухня дуже різноманітна та самобутня. Вона поєднує у собі багатовікові традиції та впливи різних народів, і пропонує сотні рецептів від борщів та вареників до м'ясних страв і випічки. Багато відомих людей полюбляють саме українську кухню, серед них був і легендарний актор та режисер Леонід Биков. Він народився 12 грудня 1928 року у селі Знаменське, нині це Донецька область.

В мемуарах актора та інтерв'ю тих, хто його знав зазначається, що найбільше він полюбляв вареники, особливо з картоплею. Міг з'їсти величезну миску та просити добавки. Вмів Леонід Биков і сам ліпити вареники. Практикував навіть під час того, коли йшли зйомки фільму "У бій ідуть самі старі". 

Ще полюбляв котлети по-київськи, сало з чорним хлібом та часником, а ще голубці і борщ з пампушками. Алкоголь майже не пив, а от від цукерок "Пташине молоко" і "Київського торта" ніколи не відмовлявся. Українські страви Леонід Биков називав справжніми та говорив, що їх смак відносить його у дитинство.

Він був дуже невибагливим у плані їжі і проста українська домашня кухня – це те, що він любив усією душею. Є особливий рецепт вареників, який би актор точно оцінив – це креплики. Вони з оселедцем і подаються до різдвяного столу. 

Креплики – різдвяні вареники з оселедцем

Смак крепликів дуже нестандартний
Смак крепликів дуже нестандартний.

Вам знадобиться:

  • борошно пшеничне – 2 склянки
  • вода – 0,5  склянки
  • цибуля жовта ріпчаста – 1 шт.
  • філе оселедця – 200 г
  • олія
  • сіль

Як готувати:

Почистіть цибулю та наріжте на дрібні кубики. Обсмажте на пательні з додаванням  олії до прозорості протягом 3-4 хвилин. З філе оселедця дістаньте всі кісточки і дрібно наріжте. Додайте до нього обсмажену цибулю. Перемішайте.

Замісіть тісто. Для цього візьміть велику миску, всипте до неї борошно і трохи солі. Розмішайте зробіть виямку в центрі і налийте воду кімнатної температури. Замісіть тісто, воно має бути еластичним. Зробіть з нього невеликі кружечки. Викладіть у центрі трохи начинки та заліпіть як пельмень.

Відваріть креплики у підсоленій воді впродовж 5-7 хвилин. Смачного!

Поради від Інформатора: для більшої кремовості обсмажте цибулю на вершковому маслі. Щоб оселедець був ніжнішим, замочіть його у молоці на кілька годин. Подавайте креплики з зажаркою або свіжою зеленню. 

Слідкуйте за нами у Telegram

Image
Оперативні новини та разбори: Україна, світ, війна

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити