Існує кілька варіантів приготування вареників, але цей рецепт найцікавіший
Українська кухня дуже різноманітна та самобутня. Вона поєднує у собі багатовікові традиції та впливи різних народів, і пропонує сотні рецептів від борщів та вареників до м'ясних страв і випічки. Багато відомих людей полюбляють саме українську кухню, серед них був і легендарний актор та режисер Леонід Биков. Він народився 12 грудня 1928 року у селі Знаменське, нині це Донецька область.
В мемуарах актора та інтерв'ю тих, хто його знав зазначається, що найбільше він полюбляв вареники, особливо з картоплею. Міг з'їсти величезну миску та просити добавки. Вмів Леонід Биков і сам ліпити вареники. Практикував навіть під час того, коли йшли зйомки фільму "У бій ідуть самі старі".
Ще полюбляв котлети по-київськи, сало з чорним хлібом та часником, а ще голубці і борщ з пампушками. Алкоголь майже не пив, а от від цукерок "Пташине молоко" і "Київського торта" ніколи не відмовлявся. Українські страви Леонід Биков називав справжніми та говорив, що їх смак відносить його у дитинство.
Він був дуже невибагливим у плані їжі і проста українська домашня кухня – це те, що він любив усією душею. Є особливий рецепт вареників, який би актор точно оцінив – це креплики. Вони з оселедцем і подаються до різдвяного столу.

Почистіть цибулю та наріжте на дрібні кубики. Обсмажте на пательні з додаванням олії до прозорості протягом 3-4 хвилин. З філе оселедця дістаньте всі кісточки і дрібно наріжте. Додайте до нього обсмажену цибулю. Перемішайте.
Замісіть тісто. Для цього візьміть велику миску, всипте до неї борошно і трохи солі. Розмішайте зробіть виямку в центрі і налийте воду кімнатної температури. Замісіть тісто, воно має бути еластичним. Зробіть з нього невеликі кружечки. Викладіть у центрі трохи начинки та заліпіть як пельмень.
Відваріть креплики у підсоленій воді впродовж 5-7 хвилин. Смачного!
Поради від Інформатора: для більшої кремовості обсмажте цибулю на вершковому маслі. Щоб оселедець був ніжнішим, замочіть його у молоці на кілька годин. Подавайте креплики з зажаркою або свіжою зеленню.