Їжа, що пригнічує апетит, є чудовим способом контролювати почуття голоду та контролювати вагу
Їжа, що “приглушує” апетит, є чудовим способом контролювати почуття голоду та контролювати вагу. Ці типи їжі мають низьку калорійність, високий вміст клітковини та білка, і можуть допомогти вам відчувати ситість протягом тривалого часу. Вони також містять поживні речовини, які підтримують здорове травлення та обмін речовин. Отже, незалежно від того, намагаєтеся ви схуднути чи просто підтримуєте здоровий спосіб життя, введення в свій раціон продуктів, що пригнічують апетит, може стати ефективною стратегією для досягнення ваших цілей.
Про найкращі продукти для “приглушення” апетиту та про те, як вони можуть принести користь вашому здоров’ю, читайте в матеріалі Інформатора.
Вівсянка багата поживними речовинами, як от клітковина, білок, вітаміни та мінерали. Коли ви їсте вівсянку, її розчинна клітковина утворює гелеподібну речовину, яка уповільнює спорожнення шлунка.
Іншими словами, після вживання вівсянки ви почуватиметеся ситість довше, ніж після інших видів їжі. Дослідження показало, що люди, які їдять вівсянку на сніданок, споживають менше калорій під час обіду.
Насіння чіа — досить частий продукт і раціоні людей, які намагаються схуднути, усе через високий вміст клітковини та білка. У 28 грамах насіння чіа міститься 5 грамів білка і 10 грамів клітковини, а це близько третини рекомендованої добової норми для дорослих.
Якщо чіа змішати з водою чи іншою рідиною, насіння розбухає і створюються гелеподібна текстура, схожа на овес. Це може допомогти зменшити почуття голоду.
Насіння льону — це суперпродукт із високим вмістом клітковини і при цьому низькокалорійний. Насіння льону може підтримувати відчуття ситості протягом тривалого часу, адже містить розчинну клітковину, яка утворює гелеподібну речовину в шлунку, знову ж таки – сповільнюючи випорожнення шлунка та підвищуючи відчуття ситості.
Бобові – відоме джерело білка, клітковини та інших необхідних поживних речовин, які допоможуть вам почуватися ситими упродовж тривалого часу. Бобові – це передусім сочевиця, нут, горох та інші боби.
Авокадо багатий на корисні жири, які перетравлюються довше, ніж вуглеводи, що призводить до збільшення відчуття ситості. Цей продукт занесений в Книгу рекордів Гіннеса, як самий поживний фрукт. Авокадо має в своєму складі практично весь набір незамінних жирних кислот, які необхідні для збереження пам'яті і нормального функціонування клітин мозку.
Вітамінно-мінеральний склад авокадо багатий і різноманітний, в нього входять: холін, вітаміни А, В1, В2, В5, В6, В9, С, D, Е, Н і РР, а також необхідні організму макро - і мікроелементи: калій, кальцій, магній, мідь і марганець, залізо, фосфор і натрій.
Червоний перець чилі – неочікуваний гість у цьому списку. Ця популярна у багатьох кухнях світу спеція додає стравам гостроти й аромату. Виявилось, перець чилі володіє численними перевагами для здоров'я, включно з зменшенням відчуття апетиту та підвищенням почуття ситості.
Усе просто – в них мало калорій, але багато клітковини. Крім того, багато овочів містять воду, яка також допомагає насититися та зберегти водний баланс. Коли ваш організм зневоднений, ви можете легко сплутати спрагу з голодом і переїсти свою добову норму калорій.
Їжа, що пригнічує апетит, — це ті продукти, які змушують вас відчувати ситість і задоволення, зменшуючи бажання їсти більше. Включення цих типів продуктів у ваш раціон може мати численні переваги, такі як, зменшення ризику хронічних захворювань, покращення травлення, зменшене споживання калорій тощо.
Нагадаємо, раніше Інформатор повідомляв про те, які овочі заважають вам схуднути.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.